Hjos nya kulturchef: Isabel Eriksson

Porträttbild Isabel Eriksson.

20 augusti 2024

Kultur och fritid

Sedan den 15 augusti är Isabel Eriksson kulturchef i Hjo kommun, med ansvar för biblioteket, utställningarna och kontaktcenter.

Isabel kommer senast från tjänsten som kulturstrateg på kommunalförbundet. Där har hon ansvarat för nätverket med kultur- och fritidschefer i Skaraborg samt samverkat med kommuner, delregionen, regionen och staten i kulturfrågor.

Jag har jobbat med Skaraborgs alla 15 kommuner, och bland dem har Hjo den starkaste plattformen för kultur. Kulturen har en självklar roll, bland annat genom satsningen på Kulturkvarteret. Hjoborna ska ha nära till sin fritid, säger Isabel.

Tidigare har Isabel arbetat som konstintendent i Lidköpings kommun och är utbildad kulturvetare.

Även på fritiden finns ett stort intresse för kultur, färg och form. Hon tycker bland annat om att sticka, virka och skapa digital konst.

Jag ser fram emot att få jobba vidare med att utveckla Hjos styrkor inom kultur, och förstärka Hjos identitet som kulturstad.

  • Porträttbild Isabel Eriksson

    Kulturchef börjar i augusti

    Hjo kommuns nya kulturchef heter Isabel Eriksson och kommer närmast från en tjänst som kulturstrateg på Skaraborgs kommunalförbund. Hon bor i Timmersdala med sin familj och börjar hos oss den 15 augusti.

  • Kulturkvarteret exteriör med julbelysning.

    Kommunen anställer en kulturchef

    Innan sommaren kommer kommunen påbörja rekryteringen av en kulturchef. Chefen kommer att leda arbetet på Kulturkvarteret, vara ansiktet utåt för kultur i kommunen och verka för att på sikt kunna ge Hjoborna ett ännu bättre utbud av kultur.