Startsida

Den 8:e december bjuds vårdnadshavare och andra viktiga vuxna in till ett webbinarium med en panel av representanter från skola och elevhälsa. Det kommer att handla om hur vi som vuxna kan stötta ungdomar i skolarbete.

En försenad julklapp som tog mer än 30 år, närmare bestämt 37! Nu är det äntligen dags! Hjo Stadsbibliotek får nya kläder. Helt nya, annorlunda… och alldeles, alldeles underbara!

En unik föreläsning för dig över 18 år om hur man som medmänniska kan bidra till att förebygga självmord och därmed rädda liv. Väj mellan fyra olika tillfällen under november och december.

Under hösten har fritidsenheten arbetat med att kartlägga och bättre synliggöra vilka ytor för fritidsaktiviteter som finns i Hjo kommun, som till exempel lekplatser, grillplatser, pulkabackar och motionsspår.

Efter jullovet tas Estrid Ericsonskolan i bruk. Det innebär att flera av Barn och utbildnings verksamheter behöver byta lokaler. Här förtydligar vi vilken verksamhet som flyttar till vilken plats vid vilken tidpunkt.

Från den 22 november förändras rekommendationerna kring covid-19. De förändringar som gjordes den 29 september ligger dock kvar.

Nyheter

 • Ordförandeklubba, träklubba

  Hjo kommunfullmäktige

  2 december 2021 | Kommun och politik

  Hjo kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 9 december 2021, kl 18.30 på Lilla Park, Kulturkvarteret. Du kan följa sammanträdet via vår livesändning.

 • Incident på Guldkroksskolan

  29 november 2021 | Förskola och skola

  Vid lunchtid den 29 november skedde en incident med ett frätande ämne på Guldkroksskolans skolgård. Händelsen ses i nuläget som ett bus som gick över styr men är polisanmält.

 • PDP

  Ny personalchef i Hjo kommun

  23 november 2021 | Kommun och politik

  Pauline Du Puy tillträdde tjänsten som personalchef i Hjo kommun den 1 november, en tjänst hon varit tillförordnad på sedan 1 maj 2021. Pauline har tidigare erfarenhet från den kommunala världen, både från Skövde och Tibro, där hon tidigare varit anställd. Nu ser hon fram emot att fortsätta utveckla arbetet med personalfrågor i Hjo kommun.

 • Barn på lekplats

  Hög lärartäthet och friska lärare gör Hjo till en högt rankad skolkommun

  18 november 2021 | Förskola och skola

  I Lärarförbundets ranking för 2021 års Bästa skolkommun placerar sig Hjo på plats 39 av landets 290 kommuner. I Västra Götaland är Hjo rankad som nummer 7 av 49 kommuner.

 • Kaffe och kanelbullar

  Utökade öppettider på Rödingens Café

  18 november 2021 | Stöd och omsorg

  Från och med torsdag 18 november kommer Caféet att vara öppet 2 förmiddagar/ vecka (helgfria vardagar).

Fler nyheter

Hjo kommun växer och utvecklas. Här kan du läsa om en del av de byggnationer som kommunen ansvarar för.

Hjo kommun ser över sin vision och sina må, tillsammans med Hjobornal. När vi är klara ska våra mål ha en tydligare koppling till de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030. Vi kallar arbetet för "Hjo 2030".

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies