Maria Johansson blir chef för individ- och familjeomsorgen

Maria Johansson framför en gul fasad i Hjo stad.

23 september 2024

Stöd och omsorg

Den 7 januari börjar Maria Johansson som avdelningschef för individ- och familjeomsorgen* i Hjo kommun. Hon ser fram emot att leda avdelningen in i den nya socialtjänstlagen 2025.

Maria är utbildad socionom och bor i Falköping. Hon kommer senast från rollen som chef för vuxenenheten inom individ- och familjeomsorgen i hemkommunen.

Jag är väldigt nöjd med att ha rekryterat Maria till oss i Hjo. Hon har lång och bred erfarenhet och har de senaste 11 åren arbetat som enhetschef inom både funktionsstöd och myndighetshandläggning inom socialtjänsten, säger socialchef Charlotte Warling.

Övergång till nya socialtjänstlagen

Den senaste tiden har Maria bland annat arbetat med att förbereda socialtjänsten i Falköping för övergången till den nya socialtjänstlagen som träder i kraft 2025.

Nu är jag nyfiken på en ny utmaning och att lära känna en ny kommun. Socialtjänsten kommer att se helt annorlunda ut om några år, i och med den nya lagen. Jag ser fram emot att leda Hjo genom den förändringen, säger Maria.

Hur är du som chef?

Jag trivs med ett coachande och tillitsbaserat ledarskap. Jag vill jobba med att utveckla grupper och personer för att man ska trivas och därigenom göra ett bra jobb.

Maria bor med sin sambo i en villa i Falköping och ägnar mycket tid åt löpning och annan typ av träning. Hennes tidigare erfarenheter av Hjo består främst av sommarutflykter med glass.

Det ska bli roligt att lära känna både staden och organisationen.

*Individ- och familjeomsorgen i Hjo kommun innefattar vuxenenheten, barn- och familjeenheten, funktionsstöd samt arbetsmarknads- och integrationsenheten.