Adam Krantz blir avdelningschef för äldreomsorgen

Adam står framför ett hus i Hjo stad.

16 september 2024

Stöd och omsorg

Hjo kommun har anställt Adam Krantz som avdelningschef för äldreomsorgen. Han har stor erfarenhet av utvecklings- och digitaliseringsfrågor inom vården och kommer senast från tjänsten som hälso- och sjukvårdschef i kommunen.

Adam har rätt bakgrund för tjänsten och är den typen av ledare som vi söker – både trygg, inlyssnande och strategisk, säger socialchef Charlotte Warling.

Adam började i Hjo kommun i juni 2022, som chef för hälso- och sjukvårdsenheten. Under nästa vecka tillträder han sin nya tjänst, men är tillförordnad sedan den 1 september.

Adam är utbildad distriktssköterska och har tidigare jobbat med utvecklingsfrågor och digitalisering inom vården, bland annat som digitaliseringsstrateg på VästKom.

Vi står inför stora demografiska utmaningar med en åldrande befolkning och färre i arbetsför ålder. För att våra resurser ska räcka framöver behöver vi säkerställa att vi jobbar på ett effektivt sätt med bland annat digitala lösningar,, säger han.

Rätt kompetens på rätt plats

Att rekrytera personal är en annan stor utmaning inom vård och omsorg, som kräver att rätt kompetens är på rätt plats, vid rätt tidpunkt.

Våra undersköterskor ska känna yrkesstolthet genom att arbeta med kvalificerade uppgifter. Det finns många andra viktiga uppgifter som också behöver utföras, men som inte kräver utbildning, och till de tjänsterna kan vi behöva anställa andra roller, säger Adam.

Adam flyttade från Skövde till Hjo 2023, tillsammans med sin fru och parets hund. Sedan ett tag tillbaka är de också familjehem.