Arbetsförberedande aktiviteter
Postadress
544 30 Hjo
Vi har samlat och listat olika aktiviteter som arrangeras av Arbetscentrum. Klicka på aktiviteten du vill veta mer om så kan du läsa vad just den handlar om. Aktiviteterna är till för de deltagare som är inskrivna på kommunens Arbetsmarknads- och integrationsenhet och det är du och din handläggare som kommer överens om vilka aktiviteter du kan delta i.
Vi utgår från AME och vart vi sedan promenerar tar vi ett gemensamt beslut om i gruppen. Vi promenerar tillsammans i Hjo under cirka en timme där tempo och vägar anpassas efter gruppens önskemål och förutsättningar. Stavar finns att låna för den som vill få igång armrörelser och uppnå lite extra puls.
Målet med kursen är att du ska få kunskap och verktyg för att kunna ha en balanserad vardag och koll på din ekonomi. Att vara redo för att söka arbete eller påbörja studier för att på sikt bli självförsörjande.
Inom delen Arbete går vi igenom CV, personligt brev, arbetssökande och arbetsintervjuer. Vi kommer även att prata om studier och utbildningar samt genomföra kartläggning av kunskap och erfarenheter.
Inom Vardagsdelen pratar vi om vikten av att ha en balanserad vardag, rutiner, struktur samt hälsa och välbefinnande.
Ekonomidelen kommer att innehålla kartläggning av ekonomi, budgetkalkyl, lån, sparande, pension, försäkringar, avtal, abonnemang och hur det kan påverka din ekonomi på sikt.
Har du inget CV eller personligt brev till din jobbansökan eller behöver de förändras och uppdateras för att du ska kunna söka det jobb du vill ha? Är du osäker på vilka personliga egenskaper du har och som passar för det jobb du söker och hur du kan lyfta fram detta i ditt personliga brev?
Nu ges möjlighet att, tillsammans med en handläggare, gå igenom vad som är viktigt att tänka på när man skriver ett CV och personligt brev. Hur du kan förbättra det som du redan har. Du har möjlighet att skicka in ditt CV och personliga brev i förväg för att sedan få feedback av en arbetsmarknadshandläggare på Vägledningscentrum.
Dessa träffar sker varje torsdag mellan klockan 13.00 och 14.30 på
Arbetsmarknads- och integrationsenheten.
Behöver du hjälp med att fylla i blanketter eller att ansöka om något, t.ex. bostadsbidrag. Du behöver kanske ta reda på vad som gäller för att söka körkortslån. Då kan du vända dig till vår blankettsupport. Du kan också få hjälp med att söka jobb eller kontakta andra myndigheter.
Dessa tillfällen hålls varje torsdag mellan klockan 13.00 och 14.30 på Arbetsmarknads- och integrationsenheten.
Mindfulness är en metod som kan användas för att hantera stress och oro. Metoden går ut på att du fokuserar på det som finns i just denna stund, i nuet. Lär dig leva här och nu.
Mindfulness kan hjälpa dig att förstå hur du agerar och varför. Du observerar dig själv, dina tankar, känslor, hur det känns i kroppen och hur du beter dig.
Hjärnan kan lära sig att uppmärksamma det du mår bra av. Öva dig på att lägga märke till saker som du mår bra av, till exempel en människas leende, skönt väder, varmvatten eller ett vänligt beteende från en annan människa.
När det är säsong erbjuder vi aktiviteter så som odling i pallkragar och projekt som syftar till att gynna en pollinerar vänlig miljö.
En timme där du är i fokus. Vi berör fysiskt och psykiskt välmående genom bland annat hälsosamma mellanmål, samtal kring välbefinnande etc.
Varje vardag serveras en hälsosam frukost, där deltagare har möjlighet att befinna sig i ett socialt sammanhang.
Yoga är ett system där man genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ.
Varje individ ges möjlighet till att anpassa yogan efter sin egen förmåga genom att lyssna in till sig själv och sina egna behov för stunden.
Fokus ligger på personutveckling. Tillfällena innebär möjlighet att genom föreläsningar och övningar synliggöra beteenden i dig själv och andra. Du får verktyg för att styra över ditt liv på ett sätt som blir bra för dig. 7-tjugo metoden arbetar med ett lösningsfokuserat förhållningssätt.