Akut hjälp
Postadress
544 30 Hjo
Om du eller någon person i din omgivning blir akut sjuk, skadas eller hamnar i en nödsituation ska du alltid ringa 112. Du bör också ringa 112 om du ser ett pågående brott. När du gör det kan personal från sjukvården, räddningstjänsten eller polisen kallas till platsen så fort som möjligt.
Att tänka på när du ringer 112
Tala om för larmoperatören:
- Vad som har hänt
- Var det hänt
- Vem du är och vilket telefonnummer du ringer ifrån
- Vilken typ av olycka det rör sig om
- Hur många skadade det finns
SOS Alarm har en app för information och larmning. Sök på 112 där du laddar ner appar. Appen är lätt att använda och kan skicka ut varningar om saker som har inträffat i din närhet. Om du ringer 112 via appen kan den också ange din exakta position.
-
Akut socialt stöd
Här finns telefonnummer som du kan ringa om du upplever att du eller någon annan inte mår bra och behöver akut hjälp.
-
Akuta tekniska fel
Här finns telefonnummer dit du kan ringa vid akuta fel på gator, vatten, avlopp, elledningar och kommunala fastigheter.
-
Akutsjukvård
Om du eller någon person i din omgivning blir akut sjuk eller skadas ska du alltid ringa 112.
-
Räddningstjänst
Räddningstjänsten Skaraborg ansvarar för brandsläckning, annat räddningsarbete och förebyggande åtgärder mot brand i Hjo kommun. Om det brinner någonstans ska du alltid ringa 112.
-
Våldsbejakande extremism
Känner du någon som är aktiv i en våldsbejakande extremistisk rörelse? Eller är du orolig att en anhörig är i riskzonen för att dras in i en våldsbejakande extremistisk rörelse? Röda korset har öppnat en nationell stödtelefon.
-
Barn som far illa - Orosanmälan
Om du misstänker att ett barn far illa bör du göra en orosanmälan. Det räcker att du är orolig för ett barn eller en ungdom för att göra en anmälan. Dina misstankar behöver inte vara bekräftade, men du behöver kunna beskriva din oro. Alla som jobbar med barn och ungdomar är skyldiga att anmäla till socialtjänsten om de misstänker att ett barn far illa.