Grupp i återfallsprevention

Personer sitter på stolar i en ring. I förgrunden syns en persons händer som gestikulerar.

26 september 2024

Stöd och omsorg

Upplever du bekymmer med alkohol, narkotika eller spel om pengar? I så fall erbjuder Hjo kommun en grupp i återfallsprevention. Detta program passar dig som varit nykter, spelfri eller drogfri i åtminstone ett par veckor, detta för att kunna ta till sig behandlingen.

Återfallsprevention är en form av kognitiv beteendeterapi (KBT) och syftar till att förebygga återfall i missbruk. Träffarna är helt kostnadsfria och vi bjuder på fika!

Återfallsprevention är ett samarbete mellan Hjo, Tibro och Karlsborg med möjlighet att delta för kommuninvånare i de tre kommunerna.

Insatsen återfallsprevention i grupp är en serviceinsats. Serviceinsatser är rådgivande samt förebyggande och kräver inte att du genomför en utredning hos en handläggare. Du registreras inte heller i socialtjänstens register.

Tid: Gruppen kommer starta måndagen den 21 oktober 2024 och kommer pågå under åtta veckor, måndagar mellan 13.00 -15.00.

Plats: Meddelas efter anmälan.

Vill du veta mer eller om du har frågor är du välkommen att kontakta Josefine eller Catarina som kommer att leda gruppen.

Anmälan

Anmälan sker direkt till Josefine eller Catarina som håller i kursen, senast måndagen den 7 oktober.

Catarina Dolfe
Socialtjänsten Hjo kommun
Telefon: 0503-35279
E-post: catarina.dolfe@hjo.se

Josefine Wahlström
Socialtjänsten Hjo kommun
Telefon: 0503-35276
E-post: josefine.wahlstrom@hjo.se