Två toaletter stängs för förbättringsåtgärder

Symboler utanför en toalett: man, kvinna och handikapp.

10 februari 2024

Trafik och stadsmiljö

Den närmsta tiden kommer toaletten på Regeringsgatan och den i stadsparken att vara avstängda i väntan på åtgärder.

Vi strävar alltid efter att tillmötesgå Hjobornas önskemål om till exempel längre öppettider på toaletterna. Men nu behöver vi stänga två av toaletterna under en period för att säkerställa att de är trygga och fungerar, säger fastighetschef Bo Adler. 

Stadsparken

Toaletten har vid flera tillfällen utsatts för skadegörelse och inbrott. I samband med att lekplatsen i stadsparken byggs om passar vi på att stänga toaletten för renovering. Exakt när den öppnar igen vet vi inte i dagsläget.

Regeringsgatan

Toaletten på Regeringsgatan har under en längre tid varit ett arbetsmiljöproblem för våra lokalvårdare, eftersom personer som uppehåller sig där.

Toaletten behöver anpassas för att vi ska kunna trygga arbetssituationen för våra anställda. Vi för en dialog med fastighetsägaren om hur vi kan gå vidare, säger fastighetschef Bo Adler.

Hänvisar till övriga toaletter

Under tiden som toaletterna är avstängda hänvisar vi till övriga offentliga toaletter i tätorten. Här hittar du aktuella öppettider. I Kulturkvarteret finns också toaletter som är tillgängliga under ordinarie öppettider (9-18 på vardagar och 10-16 på helger).