Tre trästäder samlades i Hjo

14 oktober 2022

Kultur och fritid, Trafik och stadsmiljö

Under två dagar har nätverket Tre trästäder samlats i Hjo för att visa upp och inspirera till fortsatt arbete med att bevara och utveckla trästadsmiljön.

Trä trästäder är ett nätverk som har funnits sedan år 1997. Nätverkets arbetsgrupp består av statsarkitekt och representanter för turism och kultur från de tre kommunerna Hjo, Nora och Eksjö. Nätverket bidrar till bevarande, marknadsföring och vidareutveckling av trästadsmiljön.

Under torsdag och fredag samlades arbetsgruppen och inbjudna gäster i Hjo för den årliga Tre trästäder-träffen. Ett 30-tal personer, däribland politiker, kommundirektörer, samhällsbyggnadschefer och fastighetsägare, besökte entreprenörer som lever och verkar i trästadsmiljön i Hjo.

Besök hos lokala företag

Under torsdagen låg fokus på fastigheter i och runt den gamla kulturarvsmiljön med besök på Långgatan, Estrid Ericsonskolan och i Stadsparken.

Under fredagen besökte gruppen en producent av trämöbler, kulturkooperativet på Göstas och logianläggningar i kommunen.

Vi tror och hoppas att dagarna har gett inspiration för fortsatt arbete med våra trästadsmiljöer, säger Hjo kommuns besöksnäringsutvecklare Lotta Persson.