Vi utvidgar näringslivsenheten – anställer näringslivsutvecklare

Christian Johansson lutad mot ett av trähusen i centrala Hjo

28 november 2022

Näringsliv och arbete

Näringslivsenheten i Hjo kommun består sedan tidigare av näringslivsstrateg Sebastian Sjöberg. Den 1 december får Sebastian en ny kollega: Christian Johansson, näringslivsutvecklare.

Christian Johansson flyttade till Hjo för snart 20 år sedan och har de senaste fem åren drivit en egen mediebyrå. Innan dess arbetade han på TV4 under nästan tio år med försäljning av TV-kampanjer och sponsorskap både lokalt, regionalt och nationellt.

Jag hoppas bland annat kunna bidra med ett stort engagemang, förmågan att se möjligheter till samverkan och ett starkt nätverk i Skaraborg, säger Christian.

Ser fram emot samarbete

Näringslivsstrateg Sebastian Sjöberg ser fram emot att växla upp näringslivsarbetet tillsammans med Christian:

Vi kommer arbeta tillsammans för bättre service och ett starkare företagsklimat i Hjo, säger Sebastian, som kommer att vara föräldraledig från årsskiftet.

Samhällsbyggnadschef Jonas Sjölin konstaterar att den utvidgade näringslivsenheten är viktig för framtida etableringar och fortsatt tillväxt i Hjo.

Vi har lyssnat på näringslivet som vill ha högre tillgänglighet och service. Nu kommer vi att kunna vara mer möjliggörande genom att lyssna och skapa mötesplatser, säger samhällsbyggnadschef Jonas Sjölin.

Positiv tid för näringslivet i Skaraborg 

Trots en svajig omvärld ser Skaraborg ut att gå mot en tid av stark tillväxt, med flera stora etableringar. Näringslivsenheten ska arbeta för att framgångarna spiller över på företag och verksamheter i Hjo.

Näringslivet står för stora skatteintäkter och arbetstillfällen i vår kommun som gör att vi kan utveckla vår stad och erbjuda en bra samhällsservice som alla har glädje av; det är häftigt att kunna få vara en del av det, säger Christian Johansson.