Nu är Estrid Ericsonskolan invigd

3 mars 2022

Förskola och skola

Under onsdagen hölls den officiella invigningen av Estrid Ericsonskolan. Gästerna fick en guidad tur i den moderna skolan, som har skapats med inspiration från formgivaren Estrid Ericson.

I samband med skolstarten hade eleverna sin egen invigning av Estrid Ericsonskolan. Under onsdagen kom gäster som har varit delaktiga i skolprojektet för att fira det lyckade resultatet. Representanter från bland annat Svenskt Tenn, Skanska, Link arkitektur och Kinnarps fanns på plats.

Kommunstyrelsens ordförande Catrin Hulmarker lyfte bland annat fram det faktum att skolan har byggts utan att någon annan har lagts ner. Hjo växer!

Det här skolan är ett bevis på att vi tror på framtiden i Hjo kommun.

Skolchef Mari-Louise Brage mindes tillbaka till första spadtaget i maj 2020, som togs av blivande elever på skolan.

Barnen har varit delaktiga genom hela processen. Barnens bästa ska alltid komma först, och det gör det här. 

Framtidens skola

Under rundturen fick besökarna bland annat se biblioteket, den gemensamma slöjd- och bildsalen, särskolans lokaler och innovativa klassrumslösningar. Alla ytor är skapade för att främja lärande.

Susanne Appelberg, skolans rektor, ser fram emot fortsättningen som ska präglas av ledorden kunskap, samarbete, trygghet och glädje.

Vi är på väg in i framtidens skola här. 

Som avslutning på invigningen bjöd elever från Kulturskolan på musikunderhållning och till sist gjorde fritidselever och gästerna raketen tillsammans.

Öppet hus den 26 mars

Den 26 mars kommer skolan att ha öppet hus för allmänheten. Då är alla hjärtligt välkomna att besöka oss!

Estrid Ericsonskolan är en nybyggd F-6 skola belägen i den västra delen av Hjo tätort. Här går cirka 180 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6 med tillhörande fritidshem. På Estrid Ericsonskolan finns också en avdelning för anpassad grundskola med tillhörande fritidshem.