Ny flyktingsamordnare i kommunen

Ulrika Aunes

2 augusti 2022

Kommun och politik, Stöd och omsorg

Ulrika Aunes tillträdde tjänsten som flyktingsamordnare den 12 juli 2022. Ulrika har tidigare erfarenheter av olika sorters krissamordning och ser fram emot att tillsätta sina kunskaper på arbetet i Hjo kommun.

Jag heter Ulrika Aunes, Hjobo sedan knappt två år och nyanställd flyktingsamordnare på integrationsenheten. I mitt uppdrag ingår främst att hjälpa de människor som flytt hit under massflyktsdirektivet samt att koordinera både internt och externt aktiviteter av olika slag kopplat till det. Tjänsten är placerad under arbetsmarknadsenheten med kontor vid arbetscentrum.

Jag kommer ursprungligen från Tornedalen, men har bott större delen av mitt vuxna liv i Sundbyberg, Stockholm, förutom de senaste dryga tio åren då jag har arbetat med humanitär samordning av olika slag i kris- och konfliktområden runt om i världen för bland annat MSB, UNHCR och UN-WFP.

Jag ser fram emot att få bidra med mina kunskaper och erfarenheter från tidigare utlandsuppdrag. Jag hoppas på goda samarbeten med såväl kollegor som Hjobor och ser också fram emot att bli än bättre bekant med Hjo, den stad jag föll pladask för under mitt första besök i juli 2020.