Kulturkvarteret renoveras – stängt för fysiska besök i januari

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Entrén till Kulturkvarteret

29 december 2021

Kultur och fritid

Under januari kommer Kulturkvarteret att renoveras för att skapa en mer inspirerande och tillgänglig miljö. Det innebär att biblioteket, kontaktcenter, turistinformationen och utställningsverksamheten kommer att hålla stängt från den 3 januari och en månad framåt.

Hjo kommun har beviljats 650 000 kronor från Kulturrådet för att renovera biblioteket och sy ihop de verksamheter som finns i Kulturkvarteret på ett ännu bättre sätt än i dag. Målet är att det ska bli enkelt och spännande att röra sig mellan bokhyllorna, utställningarna och turistinformationen. Biblioteket ska få nytt golv och ny inredning och delar av biblioteket ska integreras i övriga verksamheter i Kulturkvarteret.

Stängt i januari

För att kunna göra renoveringen behöver Kulturkvarteret, inklusive Kontaktcenter, hålla stängt för fysiska besök från den 3 januari. Planen är att öppna igen den 1 februari. Under den perioden finns biblioteket, kontaktcenter och turistinformationen tillgängliga via telefon och mejl. Biblioteksbesökare hänvisas till grannkommunerna.

Kommunens chef för kultur, turism och fritid, Christer Svensson, hoppas att besökarna har förståelse för att de fysiska besöken begränsas under en tid.

”Vi stänger Kulturkvarteret för fysiska besök för att kunna göra en effektiv renovering. Servicen kommer att finnas kvar på andra sätt under den perioden. Alternativet hade varit att det blivit väldigt rörigt i byggnaden under hela våren. Nu kan vi öppna våra nyrenoverade, fina lokaler redan i februari.”

Biblioteket

Biblioteket kommer att vara stängt för fysiska besök under januari. Du kan inte låna eller lämna böcker under den tiden. Om du har böcker hemma kommer lånetiden att förlängas automatiskt. Om du har fjärrlån hemma som behöver lämnas tillbaka under januari kan du kontakta oss.

Bibliotekets personal finns också tillgänglig via telefon och mejl. Kontaktuppgifter finns under Kontakt-fliken. 

Du som vill låna böcker under januari är varmt välkommen till grannkommunerna i bibliotekssamarbetet Mellansjö: exempelvis Tidaholm, Tibro, Skövde och Karlsborg.

Kontaktcenter

I första hand finns Kontaktcenter tillgängliga på telefon och mejl. Om du behöver göra ett fysiskt bokar du tid genom att ringa 0503-350 00.

I andra hand kan du använda ringklockan som finns utanför entrén till Kulturkvarteret för att komma i kontakt med personalen.

Du som vill ta del av detaljplanen "Upphävande av Områdesbestämmelser för Almnäs 1:1" är välkommen Kulturkvarterts huvudentré. Föranmälan krävs inte.

Turistinformationen

Turistinformationen är tillgänglig via våra sociala kanaler, mejl och telefon.

Utställningar

Kulturkvarterets tre fasta utställningar stänger under januari och öppnar igen i februari.

Lokalbokning

Du som behöver hämta nycklar eller passerkort kommer att kunna göra det. Du får ytterligare information i samband med att du bokar lokal.

 

Senare i vår kommer vi även att göra en mindre renovering av butiksdelen vid entrén till Kulturkvarteret.

Välkommen tillbaka till det nya, fräscha Kulturkvarteret i februari!

  • Kvinna tittar i en bok i ett bibliotek

    Hjo stadsbibliotek

    Biblioteket är en mötesplats för alla. Här hittar du information, kunskap, läsupplevelser och aktiviteter.

  • Kulturkvarteret

    Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien! En spännande mötesplats för alla åldrar.