Förlängning av skärpta råd i Västra Götaland

Corona

27 november 2020

Corona, Corona Kultur, turism och fritid, Corona Vård och omsorg, Corona Företag, Corona Barn och utbildning

Den 19 november förlängdes de skärpta råden för Västra Götalandsregionen. Situationen är fortfarande allvarlig och alla behöver hjälpas åt att minska smittspridningen.

De förlängda råden gäller till och med 13 december men kan komma att förlängas ytterligare.

Från och med 24 november gäller regeringens beslut om maximalt åtta deltagare vid allmänna sammankomster.

Fortsatt avrådan från besök på våra boenden

För att minska risken för att smittan tar sig in på våra särskilda boenden ber vi dig att avstå från besök. Om du ändå behöver besöka något av våra boenden är det ytterst viktigt att du respekterar och följer de riktlinjer som finns. Hjälp oss att skydda våra äldre!

Förändringar i kommunala verksamheter

I Hjo kommun gäller följande:

 • Rödingen håller stängt.
 • Öppna förskolan Arken är stängd.
 • Kulturkvarteret håller stängt i sina lokaler. Du kan fortfarande kontakta verksamheterna via telefon, mail eller andra digitala kontaktvägar. Se www.visithjo.se.
 • Biblioteket stänger för besök, undantaget dig som behöver tillgång till lokalerna för att kunna genomföra studier på distans. Vissa av bibliotekets tjänster kommer fortsatt vara tillgängliga, se bibliotekets webbsida för mer information.
 • Utställningsverksamheten på Kulturkvarteret håller stängt.
 • Turistinformationen på Kulturkvarteret håller stängt för fysiska besök. Du kan fortfarande komma i kontakt med oss via mail, telefon eller digitalt. Kontaktuppgifter och öppettider hittar du på www.visithjo.se.
 • Inga externa bokningar av lokaler kommer göras. Om du har en bokning för perioden, vänligen kontakta lokalbokningen för ombokning.
 • Från och med den 27 november stänger kommunala idrottsanläggningar för privatpersoner, föreningar och företag. Anläggningarna kan fortfarande användas för skolidrott.
 • Vuxenutbildning, Svenska för invandrare samt särskild utbildning för vuxna genomför sin undervisning på distans.
 • Introduktionsprogrammen har fortsatt undervisning på plats med inslag av distansundervisning.
 • Fritidsgården har stängt i sina lokaler. 

Hjo kommun följer händelseutvecklingen i samhället och anpassar sin verksamhet utifrån myndigheternas rekommendationer. Här hittar du länkar till säkerställd information samt mer information om kommunens arbete.

Från och med idag, fredag 27 november, stänger alla kommunala idrottsanläggningar för allmänhet och föreningar.

Personal på våra särskilda boenden larmar nu om att anhöriga inte följer riktlinjerna när de besöker sina närstående.

På grund av den ökade smittspridningen av covid-19 kommer undervisning på vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna samt svenska för invandrare att genomföras på distans från och med den 5 november. Introduktionsprogrammen kommer fortsatt att studera på plats med inslag av distansundervisning.