Guldkroksbadet stängt

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

16 juni 2020

Kultur och fritid, Corona Kultur, turism och fritid

Tanken var att Guldkroksbadet skulle öppna till helgen den 13 juni. Beslutet har nu omprövats och kommunledningen har kommit fram till att hålla badet stängt för allmänheten, åtminstone under en tid framöver.

— Vi förstår att Hjoborna gärna vill att badet är öppet och vi hade gärna sett att vi kunde öppna men som smittspridningen i samhället ser ut just nu så är det inte möjligt att göra det på ett säkert sätt, säger Christer Svensson, chef för Kultur, turism och fritid.

Beslutet kommer ses över löpande under sommaren och ambitionen är att kunna öppna badet för allmänheten om situationen förändras. Kommunen tittar också löpande på vilka typer av anpassningar som skulle kunna göras för att badet ska kunna öppna senare i sommar.

Stranden som ligger i anslutning till Guldkroksbadet kommer fortfarande vara tillgänglig för allmänheten.

— Vi ber därför alla våra besökare att fortsatt följa myndigheternas rekommendationer genom att hålla avstånd, stanna hemma om man är sjuk och vara noga med att tvätta händerna. Vi måste alla hjälpas åt att bromsa smittspridningen genom att hålla i och hålla ut, säger Christer Svensson.

Simskolan kommer genomföras som planerat. Då kommer guldkroksbadet endast vara öppet för deltagarna och den personal som krävs för att genomföra verksamheten. 

Guldkroksbadet ligger centralt i Hjo hamn. Här kan du välja att bada i bassäng eller i sjön Vättern. Det är gratis inträde!

Simskolan 2020