Intresseförfrågan samtalsgrupp: vårdnadshavare till elever med problematisk skolfrånvaro

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

20 augusti 2020

Förskola och skola

Har du barn med problematisk skolfrånvaro? Skulle du vilja träffa andra vårdnadshavare i samma situation? Till höstterminen 2020 finns chansen att delta i en samtalsgrupp anordnad av kommunen!

Att ta sig till skolan är inte alltid så lätt. Flera barn uteblir av olika anledningar och som vårdnadshavare kan det vara svårt att hjälpa sitt barn. Detta är ingen unik situation och ibland kan det underlätta att träffa och samtala med andra i samma läge. Hjo kommun har därför för avsikt att starta upp en samtalsgrupp till höstterminen 2020, förutsatt att intresse finns. Därför undersöker vi nu hur många som skulle vara intresserade av att delta i en sådan grupp.

 

Vad innebär samtalsgrupp?

Att delta i en samtalsgrupp handlar om att träffa andra människor med liknande erfarenheter och prata om sina gemensamma beröringspunkter. Det är helt kravlöst och man delar med sig så mycket som man själv vill och är bekväm med. En samtalsledare leder samtalet, vilket innebär att denne skapar ett tryggt samtalsklimat. Många upplever att det är skönt att träffa andra i liknande situation, att man inte är ensam i sin problematik och kan hitta stöd hos varandra.

 

Praktiska detaljer

De praktiska detaljerna får gruppen gemensamt komma överens om, men en initial tanke är att ses kvällstid var tredje vecka, med start i september. Det är helt kostnadsfritt att delta i samtalsgruppen och fika ingår.

 

Intresseanmälan

Är du intresserad av att delta i samtalsgruppen, kontakta Sara Karlsson, specialpedagog.
Tfn 073-079 78 42, e
-post: sara.b.karlsson@hjo.se