Eva Ulfenborg ny kommundirektör i Hjo kommun

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

7 januari 2020

Nu är det klart att Eva Ulfenborg blir ny kommundirektör i Hjo kommun och hon tillträder den 1 april. Eva kommer närmast från tjänsten som socialchef i Hjo kommun.

- Kommundirektören spelar en mycket viktig roll som kommunens högste tjänsteman och ledare för organisationen. Vi är hedrade och glad över att det varit så många kompententa sökande till tjänsten som kommundirektör. Det har varit en positiv men inte en lätt uppgift att göra ett urval bland många kompetenta sökande, säger Catrin Hulmarker (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Vi har en hel del utmaningar framöver och vi vill försöka att få till en balanserad utveckling och då är kommundirektören en viktig kugge i det arbetet, avslutar Catrin

Eva kommer att tillträda tjänsten som kommundirektör den 1 april. Ambitionen är att vår nuvarande kommundirektör ska kunna ge en lång och bra överlämning utan tidspress.

- Jag känner mig hedrad och ödmjuk inför uppdraget. Hjo är en kommun med potential och förutsättningar att möta Hjobons behov av service med en hög grad av närhet och kvalité. Jag ser mig som en möjliggörare, bland annat genom att säkerställa struktur och tydliga mål, men också genom att ta tillvara den kraft som finns i organisationen, hos invånarna, föreningsliv och Hjos näringsliv, säger Eva Ulfenborg.

Vi hälsar Eva välkommen som kommundirektör.