Miljötips i augusti: Handla och lämna in till second hand!

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

E-post
kontaktcenter@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1 B

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Foto på ett par jeanse med en lapp med texten "Second hand"

Det bästa sättet att spara på jordens resurser är att använda det som redan finns. Istället för att köpa nytt, testa att handla på second hand. I Hjo finns många fina second hand butiker att välja mellan! På flera ställen kan du också lämna in användbara prylar istället för att slänga dem.

Slit och släng mentaliteten är inte hållbar, nu är är det återigen fokus på att återanvända och utnyttja planetens resurser väl. Genom att återanvända material flera gånger, så sparar vi på transporter, energi, kemikalier och naturresurser. 

Här i Hjo finns det goda förutsättningar att handla på second hand. Här finns en karta med alla ställen samlade, och du kan läsa mer om loppis och second hand i Hjo här nedan. På vissa second hand butiker går överskottet till välgörenhet, och på så sätt bidrar du inte bara till en bättre miljö utan också till social hållbaret.

Du vet väl också om att det finns en container på återvinningscentralen där du kan lämna in saker som du inte längre behöver, men som fortfarande är användbara? Det går också bra att vända sig direkt till någon av de verksamheter som tar emot saker. Läs mer om respektive ställe på länken nedan!

Har du en verksamhet som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna och återanvända sina prylar istället för att köpa nytt? Då kan du bli miljönär-märkt. Vi behöver bli fler som handlar som miljönärer!