Utställningar i Kulturkvarteret

Utställningen om Estrid Ericson och Skärvor av Hjo är två fasta utställningar i Kulturkvarteret.

Utställning om Estrid Ericson

En helt ny utställning om Estrid Ericson, framgången med Firma Svenskt Tenn och dess inflytande inom designvärlden under första hälften av 1900-talet. Samtidigt speglas det kreativa samarbetet med Josef Frank och andra av dåtidens främsta formgivare och arkitekter.

Om utställningen

Estrid Ericson är en av 1900-talets designikoner. Efter sin uppväxt i Hjo flyttade hon till Stockholm och grundade som trettioåring Firma Svenskt Tenn. Genom sin firma och hennes skicklighet att knyta till sig samtidens namnkunnigaste arkitekter och konstnärer medverkade Estrid till att lägga grunden för modern svensk design.

Utställningen består av en generös blandning av exklusiva objekt och vardagliga föremål, fotografier och möbler från Estrids långa karriär som formgivare och konstnärlig ledare; sammantaget ett 100-tal objekt.

Om Svenskt Tenn

Svenskt Tenn är ett inredningsföretag med butik på Strandvägen 5 i Stockholm. Företaget grundades 1924 av Estrid Ericson, som tio år senare knöt Josef Frank till företaget. Tillsammans skapade de den lika eleganta som färgstarkt mönstrade och högst personliga inredningsstil som genomsyrar Svenskt Tenns sortiment än idag.

Mer info hittar du på svenskttenn.se

Källa: Svenskt Tenn

 

Uställning Skärvor av Hjo

Skärvor av Hjo är en basutställning som berättar om varför Hjo växte fram just här. Varför blev den lilla Hjoån så viktig för stadens framväxt. Hur kunde man bygga så vackra hus, när man mer eller mindre enbart kunde förlita sig på handkraft. Och vi passar på att ge några glimtar av livet i Hjo.
Dessutom - vad hände den där dramatiska torsdagen den 3 april 1794 då en vådeld uppstod i Jonas Holms stall.

Här kan du se Kulturkvarterets öppettider.

Mer information och övriga utställningar i Kulturkvarteret hittar du här!