Guldkroksbadet

Guldkroksbadet ligger centralt i Hjo hamn. Här kan du välja att bada i bassäng eller i sjön Vättern. Det är gratis inträde!

Öppettider

Guldkroksbadet är stängt för säsongen och öppnar åter i juni 2022. 

Om Guldkroksbadet

Badet har en uppvärmd utomhusbassäng (24 grader) alldeles intill Vättern. Det finns även en plaskdamm för de mindre barnen och en lekplats. Badet har ingen egen kiosk men flera alternativ finns alldeles intill badets område. I omklädningsrummen finns duschar och toaletter. 

Det är nära till boende, båthamn, restauranger, affärer och glasskiosker. 

Utomhusbadet är öppet under sommarsäsongen. Om man vill bada under övriga året så finns det simhallar inomhus i flera av våra grannkommuner, till exempel Karlsborg, Tibro, Skövde och Tidaholm.

Trivselregler

  • Barn under 12 år får inte bada utan vuxet simkunnigt sällskap.
  • Allt bad sker på egen risk.
  • Duscha utomhus innan du badar.
  • Bada endast med badkläder.
  • Ingen rökning eller alkohol är tillåten på området.  
  • Snorkel och flytleksaker är förbjudet.
  • Inga husdjur är tillåtna på området.
  • Vid åska får bassängerna inte användas. Personalen håller löpande koll på väderläget och avgör när bassängerna får användas igen.
  • Uppstigning ur samtliga pooler sker 30 minuter innan stängning.

Tillgänglighetsanpassning

Runt bassängen och ner till stranden finns stenplattor. På stranden finns en ramp ner i Vättern.

Hjo strandbad och badhytterna

Du kan även välja att bada i Vättern vid Hjo strandbad som ligger alldeles intill Guldkroksbadet. På stranden finns de ikoniska badhytterna som går att hyra per dag eller per säsong. Läs mer om strandbadet och om att hyra badhytt här!

Källsortering på badet

Vi är rädda om Vättern och om vår miljö. På området finns fem miljöstationer (varav en på stranden) där du kan slänga metall, glas och osorterat brännbart. Det finns också möjlighet att sortera ut pantburkar. 

Vanliga frågor och svar

Får hundar bada här? Nej, inga djur är tillåtna varken vid poolområdet eller på stranden. Läs om vilka badplatser som tillåter hund här.

Finns det kiosk? Badet har ingen egen kiosk men flera alternativ finns alldeles intill badområdet. Här hittar du tips på var du kan hitta allt från glass till en hel middag!

Var kan jag parkera? Det finns några få parkeringsplatser direkt intill badet men inom promenadavstånd finns flera parkeringsmöjligheter. Här kan du läsa mer om parkeringar i Hjo.