Guldkroksbadet

Guldkroksbadet ligger centralt i Hjo hamn. Här kan du välja att bada i bassäng eller i sjön Vättern. Det är gratis inträde!

Öppettider och mer information

Läs om öppettider och mer löpande information här!

Guldkroksbadet

Badet har en uppvärmd utomhusbassäng (24 grader) alldeles intill Vättern. Det finns även en plaskdamm för de mindre barnen och en lekplats. Badet har ingen egen kiosk men flera alternativ finns alldeles intill badets område. I omklädningsrummen finns duschar och toaletter. 

Utomhusbadet är öppet under sommarsäsongen. Om man vill bada under övriga året så finns det simhallar inomhus i flera av våra grannkommuner.

Viktig information

  • Barn under 12 år inte får bada utan vuxet simkunnigt sällskap.
  • Allt bad sker på egen risk.
    Vid åska får bassängerna inte användas.
  • Personalen håller löpande koll på väderläget och avgör när bassängerna får användas igen.
    Uppstigning ur samtliga pooler 30 minuter innan stängning.

Simskola

Varje sommar anordnar Hjo kommun simskola på Guldkroksbadet. 2021 sker undervisningen mellan 14 juni-2 juli med undantag midsommarafton. Anmälan till simskolan är stängd. För information eller frågor om simskolan, kontakta Hanna Nordlöf

Bada i Vättern

Du kan även välja att bada i Vättern med tillhörande sandstrand.
Du har nära till boende, båthamn, restauranger, affärer och glasskiosker. 

Tillgänglighetsanpassning

Badet är tillgänglighetsanpassat. Runt bassängen finns stenplattor, det förekommer inga trappor, det finns en ramp ner i Vättern och en lift för hjälp i och ur bassängen.

Badhytter 

1913 skissade arkitekten Lars Kellman på nio små byggnader under rubriken "Hjo Strandbad". Badhytterna står fortfarande kvar efter drygt 100 år. De är några av Hjos mest kända och omtyckta byggnader.

Du kan hyra din egen badhytt för en dag eller en hel säsong. 

Läs mer om att hyra din egen badhytt här! 

Källsortering på badet

Vi är rädda om Vättern och om vår miljö. På området finns fem miljöstationer (varav en på stranden) där du kan slänga metall, glas och osorterat brännbart. Det finns också möjlighet att sortera ut pantburkar.