Öringsafari - reguljära turer

8 november 2018, Kl. 19:00–21:30

Hjo

Vill du göra någonting utöver det vanliga? Följ då med på Öringsafari i Hjoåns dalgång! Safari arrangeras från mitten av oktober till mitten av november, den tid då öringen vandra uppför ån. Kunniga guider visar och berättar om fiskens väg från Vättern till Mullsjön.

Om Öringsafari

Öringsafari har varit en uppskattad höstaktivitet i Hjo i över 20 år - så om du har missat detta är det på tiden att du tar på dig gummistövlarna, tar med dig ficklampa och följer med på denna kvällstur! Turen börjar i mysiga Grebbans Kvarn i Hjoåns Dalgång, där ni först får höra guiderna berätta om livet i ån, syftet med safarikvällar och om arbetet med öringens fortplantning. Därefter börjar äventyret då du tillsammans med guiderna ger dig ut längst ån för att i ficklampans sken spana in öringen i full action! Kvällen avslutas med fika i kvarnen.

Praktisk information

 • Reguljära turer tisdagar och torsdagar med start kl. 19:00 (16 oktober till 15 november)
 • Turen går längst ån över stockar och stenar och det kan vara lerigt. Gummistövlar rekommenderas, medtag egen ficklampa
 • Evenemanget tar cirka 2 1/2 timme
 • Reguljär tur:
  SEK 150 per person
  SEK 300 per familj (2 vuxna och 2 barn)
  Grupp:
  SEK 3500: maxantal 25 personer
 • Vid förfrågning av större sällskap kan bokningar ske andra dagar
 • Arrangör: Hjoåns Fiskevårdsområdesförening

Extrainsatt tur - lördag 27 oktober

Efter påtryckningar i många år att erbjuda en tur på helgen så förverkligas detta. Turerna arrangeras vanligtvis tisdagar och torsdagar under öringens lekperiod. Men i år finns även en lördagskväll att tillgå - lördag 27 oktober.

Bokning

Öringsafari bokas via Hjo turistinformation: 0503 352 55. Vid förfrågan kan bokningar på engelska ske. Det går också att boka online.

Läs mer om evenemanget