Hjo stadsbibliotek

Telefon
0503-35010

E-post
stadsbibliotek@hjo.se

Besöksadress
Bangatan 1B

Hitta hit

Postadress
544 30 Hjo

Kontakter

Välkommen till Hjo Stadsbibliotek!

OBS! Äntligen ombyggnation av biblioteket!

En försenad julklapp som tog oss 30 år!

Nu är det dags! I januari ska Hjo Stadsbibliotek få nya kläder. Helt nya, annorlunda….och alldeles, alldeles underbara! Vad sägs om ett sprillans nytt sagotält, pepparkakshus och deckarhörna? Och inte nog med det, nytt golv, nya hyllor, ny inredning och belysning.

Men, vad betyder det för dig då, tänker du? Jo, tyvärr får du ta en liten paus från oss i januari för att vi ska hinna klart till invigning av vårt ”nya” bibliotek i februari. Du kan inte låna eller lämna under den tiden. Böcker och övrigt behåller du hemma och lämnar när vi öppnat igen. Lånetiden förlängs automatiskt. Har du fjärrlån hemma som behöver lämnas under denna period så hör vi av oss till dig om de krävs in.

Hör gärna av dig till oss med eventuella frågor. 

Vi ses under hela december, och välkommen åter i februari!

Öppettider

Måndag, tisdag, torsdag: 10-19

Fredag: 10-17

Lördag: 11-15

Onsdag, söndag: STÄNGT

Avstå från att besöka oss vid symtom och håll avstånd.

Avvikande öppettider

23 december: 10-13

24 december - 26 december: stängt

31 december: stängt

OBS! JANUARI 2022 STÄNGT
Januari 2022 har vi stängt pga. ombyggnation på Hjo Stadsbibliotek. Under denna period nås vi via telefon, chatt och e-post.

Reservera hemifrån

Du kan reservera böcker och annan media genom att logga in i vår katalog med lånekortsnummer, eller personnummer, och Pinkod. Sedan lägger du en reservation på det du vill låna. Det går också bra att maila eller ringa till oss för att reservera.
 
När dina reserverade medier finns tillgängliga får du en avisering via sms eller mail. Du kan då hämta din reservation på en hylla i Kulturkvarterets reception och låna i receptionen eller i utlåningsautomaten.
 

Hemleverans

Vi erbjuder hemleverans i möjlig mån till dig som inte kan ta dig till biblioteket på grund av ålder, sjukdom eller att du är i riskgruppen och ännu ej vaccinerad. Kontakta biblioteket via mail eller telefon om du önskar detta.
 

Besöksantal Viametric

Mail: Stadsbibliotek@hjo.se
Telefon: 0503-35010
Bibliotekskatalog: https://bibliotekmellansjo.se/