Yrkesutbildningar

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Kontakter

Yrkesutbildningarna är sökbara för vuxna och innebär att du läser yrkeskurser från gymnasieskolans yrkesprogram.

Utbildningslängden varierar mellan 2 till 4 terminer. Utbildningarna genomförs i samverkan med närliggande kommuner.

Du som är folkbokförd i Hjo kommun ska lämna en digital kopia av ansökan tillsammans med digitala kopior på dina betyg till din hemkommun, senast sista ansökningsdag. Din hemkommun beslutar om de finansierar studieplatsen och därefter behandlas din ansökan av utbildningsanordnare.

Du skickar din digitala kopia på din ansökan och betygskopior till: syv.vux@hjo.se

Du kan läsa mer på Yrkesutbildning Skaraborgs hemsida.

Lärlingsutbildning

Lärlingsutbildningen för vuxna riktar sig till dig som vill skaffa dig kunskap genom mycket praktik på en arbetsplats inom ett valt yrkesområde.

Lärlingsutbildningen för vuxna riktar sig till dig som vill skaffa dig kunskap genom mycket praktik på en arbetsplats inom ett valt yrkesområde. Minst 70 % av din utbildning är arbetsplatsförlagd praktik och de teoretiska inslagen i kurserna inhämtas genom självstudier där yrkeslärare finns som ett stöd i ditt arbete. Exempel på yrkesområden är:

  • Barnskötare
  • Olika byggutbildningar
  • Kock
  • Målare
  • Maskinmekaniker, person- och lastbilsmekaniker
  • Svets

Du ansöker genom att fylla i ansökan, bifogar betygskopior från tidigare studier samt ett personligt brev där du motiverar till varför du söker utbildningen. Ansökan följs av intervju och därefter tas beslut om antagning. Du kan läsa mer om lärlingsutbildningar på Yrkesutbildning Skaraborgs hemsida.