Pluspolarekortet

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.30

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.30

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Kontakter

Syftet med Pluspolarkortet är att underlätta för personer med funktionsnedsättning att delta i fritidsaktiviteter genom att låta dem ta med en vän som kan ge stöd, hjälp och sällskap.

Pluspolarkortet innebär att du som har en funktionsnedsättning betalar som vanligt, men ditt sällskap (1 person) följer med gratis. Kortet gäller i Hjo kommun, hos de företag och föreningar som valt att ansluta sig till Pluspolarkortet. Till höger kan du se vilka arrangörer som anslutit sig i Hjo och vad deras erbjudande består av.

Pluspolarkortet är kostnadsfritt och gäller under fem år. Kortet är personligt och gäller för unika besök, inte för grupper.

Förutsättningar för att få Pluspolarkortet:
  • Du har beviljade insatser enligt Socialtjänstlagen, Lagen om särskild stöd och service för vissa funktionshindrade, kontakt med vuxenpsykiatrin eller en funktionsnedsättning som motiverar att du ska få ett Pluspolarkort.
  • Du har inte möjlighet, utifrån fysisk eller psykisk funktionsnedsättning, att delta på aktiviteten utan stöd. En "kompis" i dessa sammanhang kan i regel utgöras av en vän, personal eller släkting.
  • Det ska finnas en referensperson som kan intyga funktionsnedsättningen.
Vill du ansöka?

Längre ned på sidan kan du göra en direktanmälan. Vi kommer att kontakta dig för att få ett foto av dig till kortet.
Du kan också kontakta frivillig- och fritidssamordnaren för att få en skriftlig ansökan att fylla i. Om du vill skriva ut den själv hemma så hittar du ansökan längst bak i "Information om Pluspolarkortet"

Är du arrangör och vill ansluta dig till Pluspolarkortet?

Vill du vara med och bidra till en rikare fritid och en social gemenskap för personer med funktionsnedsättning? Läs mer i "Information till arrangörer" i länken nedan och kontakta gärna vår frivillig- och fritidssamordnare. Kontaktuppgifter hittar du under Kontakt.