Ringkontakten

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Kontakter

Två tecknade gula figurer som har två burkar, med en tråd, emellan sig

Tycker Du att det känns tryggt att veta att någon ringer upp Dig varje vardag? Ringkontakten är en verksamhet som bedrivs av frivilligorganisationerna i samarbete med Hjo kommun. Tjänsten erbjuds utan någon kostnad för Dig!

Vi ringer upp Dig mellan kl. 09.00 till 10.00 på helgfria vardagar.

Om du vill kan vi informera en anhörig till dig de gånger du inte svarar på våra samtal, så att han eller hon kan försäkra sig om att allt står väl till med dig. I så fall behöver vi ha namn på en eller två kontaktpersoner som vi kan kontakta när du inte svarar. Det kan vara en granne, en familjemedlem eller en vän. Det är bra om du anger en kontaktperson i din närhet som kan söka upp dig och ta reda på var du är och hur du mår ifall vi meddelar att du inte svarat på vårt samtal.

Om du vill bli uppringd av Ringkontakten vänder du dig till kommunens frivilligsamordnare så hjälper hon dig att få tjänsten. Du behöver inte ansöka om tjänsten, eftersom den bygger på frivilliga insatser. Alla som vill ha tjänsten får den. Helt utan kostnad.

Tack vare Ringkontakten upplever många av våra äldre, funktionsnedsatta och deras anhöriga en större trygghet och trivsel i vardagen.

Kontaktuppgifter hittar du under Kontakt.