Pål Dunér blir ny stadsarkitekt i Hjo kommun

Porträttbild på Pål Dunér

15 november 2022

Bygga, bo och miljö, Trafik och stadsmiljö

Den 5 december börjar Pål Dunér som ny stadsarkitekt i Hjo kommun. Han vill arbeta med öppenhet och nåbarhet som ledord och ser fram emot dialogen med invånarna.

Pål kommer att tillföra både kunskap och entusiasm till organisationen. Hans bakgrund passar perfekt för vår kulturmiljö med den gamla trästaden, säger Samhällsbyggnadschef Jonas Sjölin.

Pål Dunér är utbildad arkitekt och bor i Eksjö där han driver ett arkitektkontor som har specialiserat sig på renoveringar av kyrkor och kulturbyggnader. Eksjö är en av de tre trästäderna, tillsammans med Hjo och Nora. Arkitekturen i Hjo är därför välbekant för den nya stadsarkitekten.

Jag känner mig hemma med äldre byggnader och brinner för arkitektur i alla dess skepnader. Allt jag kommer att göra kommer syfta till att göra stan vackrare och trevligare. Men hur man gör det på bästa sätt vill jag gärna komma fram till i dialog med invånare och kollegor.

Vill ha spontana och enkla samtal

Som stadsarkitekt vill han vara öppen och lätt att nå. Han kommer att sträva efter spontana, enkla samtal med invånarna i ett tidigt skede av exempelvis en bygglovsprocess. Pål beskriver sig som ”helyllepraktiker” med bakgrund som snickare, något han hoppas kunna ha nytta av i samtalen med invånarna.

Folk ska kunna stoppa mig på stan och ställa frågor. Jag är ingen ”krångel-Petter”.

Pål kommer att arbeta 75 procent och vara på plats i Hjo måndagar, tisdagar och onsdagar.