Kommunledningen besökte Däckteam i Hjo och Hotell Bellevue

19 augusti 2022

Näringsliv och arbete, Företagsbesök

Kommunstyrelsens ordförande Catrin Hulmarker och kommundirektör Eva Ulfenborg har i veckan besökt två av kommunens företag: Däckteam i Hjo och Hotell Bellevue.

Kommunledningen besöker tillsammans med näringslivsenheten med jämna mellanrum kommunens företag. Detta för att öka kunskapen och förståelsen för företagens villkor och förutsättningar. Vi kan också vid dessa möten få in synpunkter och idéer och information om företagets framtidsplaner.

Däckteam i Hjo i nya lokaler

Vi besökte John Jarstål, ägare av Däckteam i Hjo, och pratade om företaget och den positiva utveckling de haft sedan de flyttade in i sina nya, fina och praktiska lokaler. De kan nu byta däck inomhus på allt från barnvagnar till de största jordbruksmaskinerna och långtradarna.

John och kollegorna har jour 24 timmar om dygnet och åker ut på däckbyten i vårt område. På deras däckhotell "bor" däck till över 1 000 fordon.

Lyckad sommar på Hotell Bellevue

Petra Gustavsson, platschef på Hotell Bellevue, berättar att de har haft fullbokat nästan hela sommaren. Även våren och hösten ser bra ut. 

Hotellet arbetar med olika paketerbjudanden, till exempel golf, tur med Trafik eller fiske. I sommar har konferensdelen på våning två renoverats. Petra berättade att antalet konferenser på hotellet ökar. 

Vi pratade också om störningarna nattetid som tyvärr drabbar boende på hotellet.

Kommunledningen besöker tillsammans med näringslivsenheten med jämna mellanrum företag i Hjo. Detta för att öka kunskapen och förståelsen för företagens villkor och förutsättningar. Vi kan också vid dessa möten få in synpunkter och idéer och information om företagets framtidsplaner.