Jobb för unga hösten 2021

Ung kvinna framför dator. Bild tagen ovanifrån.

3 september 2021

Näringsliv och arbete

Under hösten 2021 erbjuder Hjo kommun jobb för ungdomar. Vi har ett begränsat antal platser. Ansökningsperioden pågår från den 6 september till och med 19 september. Ansök så snart du kan!

Vem kan ansöka?

Ungdomar, oberoende av ålder och födelseår, som under 2020 eller 2021 har avslutat sin gymnasieutbildning och ungdomar som ingår i det kommunala aktivitetsansvaret (KAA).

Vilka typer av jobb erbjuds?

Jobben erbjuds av våra kommunala verksamheter inom en mängd olika områden. Vi erbjuder exempelvis jobb på skolor och förskolor.

Hur långa är anställningarna?

Anställningsperioden är 8 veckor och du arbetar 50%. Om du får ett jobberbjudande får du mer information om tjänsten så som arbetstider och datum för när arbetet startar. 

Varför prioriteras jobb för unga till ungdomar som ingår i det kommunala aktivitetsansvaret (KAA)?

Riktlinjerna för höstens satsning på ungdomsjobb regleras och utformas efter beslut från regeringen. Ungdomar som annars kan ha svårt att finna jobb på egen hand på grund av socioekonomisk utsatthet ska prioriteras.

Ansök idag!

Sista ansökningsdag är 19 september – men vänta inte, skicka in din ansökan redan i dag!

Hjälp med ansökan

Om du behöver hjälp med att fylla i formuläret, begära utdrag ur belastningsregistret eller mer information kontakta eller boka en tid med kommunens handläggare för ungdomsjobb, Pernilla Lundmark på e-postadress: pernilla.lundmark@hjo.se 

Personuppgifter

Läs mer om hur Hjo kommun hanterar dina personuppgifter.

Ansökan ungdomsjobb

Utdrag ur belastningsregistret - obligatoriskt för alla

Belastningsregistret och misstankeregistret innehåller uppgifter om du är skäligen misstänkt eller har fått påföljder för brott. Du begär utdrag ur belastningsregistret om du till exempel ska arbeta med barn inom skola, förskola eller LSS-verksamhet. När du blivit erbjuden ett jobb, uppdrag eller praktik inom skola eller förskola ska du visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Denna process kan ta två veckor eller längre. Svar kommer att krävas före din första arbetsdag. 

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/