SeniHjorkatalogen är här!

En uppslagen SeniHjorkatalog med en ihopslagen katalog ovanpå.

16 september 2021

HUVUDWEBB, Stöd och omsorg, Kultur och fritid

Nu finns en katalog fylld med aktiviteter runtom i Hjo som seniorer, och även andra vuxna, kan hämta ut gratis och inspireras av. Nästan 100 aktiviteter från över 40 aktörer finns samlade!

Hjo kommun har i samverkan med civilsamhälle och kyrkor i Hjo tagit fram en aktivitetskatalog riktad till seniorer. Dock är inte alla aktiviteter enbart för seniorer utan även andra vuxna kan ha behållning av den. Huvudsyftet är att göra det lätt för de som vill att hitta en aktivitet som passar dem och kan bidra till social samvaro, rörelse eller varför inte ny kunskap? 

— Coronapandemin har slagit extra hårt mot vår äldre befolkning som i många fall varit mer eller mindre isolerade. Nu börjar samhället öppna upp så smått och det finns ett fantastiskt rikt fritidsutbud i Hjo som vi vill visa upp, säger folkhälsostrateg Christina von Tell. 

Aktiviteter inom olika områden

Katalogen innehåller knappt 100 st. aktiviteter från drygt 40 st. aktörer runtom i Hjo, detta uppdelat på olika teman såsom djur och natur, handarbete, rörelse och kultur. 

Hämta ditt exemplar

Katalogen är kostnadsfri att hämta ut och finns bland annat på Kulturkvarteret, Rödingen, Stadshuset, Närhälsan och andra aktörer runtom i Hjo såsom kyrkor, pensionärsföreningar och studieförbund.

Läs SeniHjorkatalogen digiatalt