Kontaktcenter i nya lokaler

27 september 2021

Kommun och politik, Kultur och fritid

Sedan den 27 september finns Kontaktcenter i Kulturkvarteret. Det betyder att du som medborgare och besökare nu kan få hjälp med fler saker på en och samma plats.

— Att samla det som riktar sig till medborgare och besökare på en plats gör att det kommer bli enklare att få den hjälp man behöver, säger Christer Svensson, chef för Kultur, turism och fritid, som även blir ny chef för Kontaktcenter efter flytten.

Utbud och tjänster i Kulturkvarteret

Från och med den 27 september erbjuder Kulturkvarteret, förutom bibliotekstjänster, utställningar och turistinformation, hjälp och stöd med följande:

  • Ta emot inkommande telefonsamtal
  • Distribution av parkeringstillstånd och parkeringsskiva
  • Ärenden kring vigsel
  • Hittegods
  • Utlämning av välkomstkasse till nyinflyttade
  • Svara på frågor kring kommunens verksamhet

Reception i Stadshuset finns kvar

Under hösten byggs Stadshusets entré om, främst för att öka skalskyddet och säkerheten i byggnaden. För dig som behöver besöka någon verksamhet som finns i Stadshuset så kommer du fortsatt att mötas av en bemannad reception. Där berättar du vem du ska träffa och blir upphämtad i entrén. Förändringen betyder även att socialtjänstens reception, som idag finns på plan 3, kommer flyttas ned till entrén. 

— Man kommer fortfarande kunna få hjälp med enklare frågor i Stadshusets reception men fokus där kommer framöver mer ligga på besöksmottagning och intern service i kommunen, säger Peter Jonsson, chef för verksamhetsnära stöd.