Det händer i skolan i mars

5 mars 2021

Förskola och skola

Skolan är alltid aktuell och det som händer i verksamheten är ofta föremål för diskussion. Det tycker vi är bra – som vårdnadshavare, skattebetalare eller bara allmänt intresserad vill vi att du ska veta vad som är på gång och varför vi gör det vi gör. Här kommer en kort presentation av vad som händer i Hjo kommuns skolor under mars.

Undervisar mer på plats

Högstadiet har börjat undervisa mer på plats och eleverna i årskurs 7 och 8 turas om att vara i skolan. Årskurs 9 är i skolan varje vardag för att ge dessa elever så goda förutsättningar som möjligt att få sin gymnasiebehörighet. 

Läs mer om partiell distansundervisning 

Korsberga skola flyttar in i nybyggd skoldel

Utbyggnaden av Korsberga skola går in i en ny etapp. I dagarna står två nya klassrum klara för inflyttning. Snart påbörjas ombyggnaden av den del som ska bli ny hemvist för förskolan Björkdungen.

Läs mer om vad som händer i byggprojektet 

Välkomna på en kostnadsfri föreläsning om Livsviktiga snack!

Den ideella organisationen Suicide Zero bjuder tillsammans med kommunen in till en digital föreläsning som baserar sig på boken Livsviktiga snack. Den handlar om hur man som vuxen kan hjälpa barn med att uttrycka hur de mår. Forskning visar att barn som kan uttrycka sina känslor är bättre rustade för livets utmaningar.

Läs mer om Livsviktiga snack

Föreläsningen sker den 10:e mars kl. 18.30-20 via Microsoft Teams. Föranmälan krävs. Anmäl dig senast 9:e mars.

Målgruppen är föräldrar till barn i åldrarna 9-12 år, men även föräldrar till yngre/äldre barn eller andra vuxna är välkomna!

Ansökan om feriepraktik öppen

Nu är det möjligt för ungdomar födda 2003-2005 att ansöka om feriepraktik. En chans att både tjäna egna pengar och få arbetslivserfarenhet. Ansök senast 25 mars.

Läs mer och ansök om feriepraktik

Månadens bok på Hammarnskolan

Årskurs 6 på Hammarnskolan har under hösten påbörjat ett arbete med att öka läsförmågan och läsintresset hos eleverna.

Läs mer om arbetet

Arbetet med We/Hjo have adream fortsätter

Kommunens skolor och förskolor arbetar för fullt med olika projekt kring utställningen We have a dream som ska mynna ut i en egen utställning, Hjo have a dream, under våren. Den här månaden kan du läsa mer om hur arbetet ser ut på Björkdungens förskola, Fågelbo förskola, Korsberga skola samt Hammarns förskola.

Läs mer om övriga skolors och förskolors arbete