Anmäl er till "Cykelvänlig arbetsplats"!

26 maj 2021

Trafik och stadsmiljö

Nu är Cykelvänlig arbetsplats 2021 igång. Det är gratis att vara med, chansen finns att vinna fina priser och även den som blir utan pris vinner hälsofördelar av att cykla till jobbet!

Cykelvänlig arbetsplats är ett årligt återkommande projekt där alla arbetsplatser  som anmält sig tävlar om titlarna Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets raket och Årets nykomling. Arbetsplatserna klassas som cykelvänliga genom att uppfylla ett antal kriterier, till exempel att arbetsplatsen har ett cykelgarage, möjlighet till ombyte eller erbjuder lånecyklar på jobbet.

Hjo kommun är en av 21 kommuner som anmält intresse för projektet. Det gör att alla arbetsplatser som finns i kommunen kan registrera sig och delta i tävlingen. Anmälan är öppen hela året och det är gratis att vara med. 

En arbetsplats som uppmuntrar sina medarbetare att cykla till jobbet visar att man bryr sig om sina anställda. Att cykla till jobbet är ju bra för både hälsan, miljön och plånboken. 
- Arbetsgivare kan försöka att ta reda på vad cyklisterna på arbetsplatsen behöver. På tävlingens webbplats, cykelvanligarbetsplats.se, finns många olika tips på åtgärder som arbetsplatser kan göra, som man sedan kan bocka av och få ”stjärnor” för, säger Lena Hesselroth regional projektledare på Västtrafik. 

Mer information: www.cykelvanligarbetsplats.se

Filmen om Cykelvänlig arbetsplats i Hjo

Här kan du se vår korta lilla film om cykelvänlig arbetsplats!