Förlängd distansundervisning på högstadiet till 31 januari

Undervisning på distans

21 januari 2021

Corona, Corona Barn och utbildning

Distansundervisningen för årskurs 7-9 på Guldkroksskolan fortsätter. Syftet är att undvika trängsel och hålla nere smittspridningen. Förlängningen gäller i dagsläget till den 31 januari.

— Vi väljer att fortsätta en vecka till med distansundervisningen. Vår bedömning, som vi gjort tillsammans med lärarna, är att det fungerar bra så här långt, säger rektor Johan Östlund. 

Distansvana

Årskurs 7-9 på Guldkroksskolan har haft undervisning på distans sedan den 14 december förra året. Dessförinnan hann man även med att öva i början av december. Ett 40-tal elever är dock på plats i skolan, helt eller delvis, för att få särskilt stöd och Kraftcentrum finns på plats för dessa elever. 

— Nu börjar vi bli riktigt varma i kläderna när det gäller distansundervisning men det är ju inte så här vi vill att skolan ska se ut. Vi får också signaler från elever att även om det går bra att studera på distans så saknar de skolan vilket jag som ny rektor tycker känns mycket positivt. Jag ser mycket fram emot att få träffa eleverna igen framöver om än i mindre grupper, säger Johan Östlund. 

Planerar framåt

Skolan planerar nu för hur man ska kunna övergå till att undervisa på plats utan att skapa trängsel och onödiga kontaktytor mellan personer.

— Just nu lutar vi åt att övergå till att växelvis undervisa på plats och på distans. Det hoppas vi kunna få till redan i början av februari. Exakt hur det kommer se ut har vi inte några färdiga planer för ännu men det kommer berörda elever och vårdnadshavare få information om under kommande vecka, säger Johan Östlund. 

Praktisk information

Praktisk information hittar berörda elever och vårdnadshavare i VKlass