Knäpplans kök är Årets arbetsplats 2020!

Personalen på Knäpplans kök håller upp diplom och värdebevis för årets arbetsplats.

25 februari 2021

Förskola och skola

Medarbetarna i Knäpplans kök fick ta emot utmärkelsen Årets arbetsplats 2020. Här kan du se filmen från prisutdelningen.

— För att få priset krävs att medarbetarna har en god arbetsmiljö, att de har inflytande och att det pågår utveckling på arbetsplatsen. Det krävs också att en stor del av de som tar emot tjänster av enheten är nöjda med dessa. Man ska också ha gjort något extra under året, något som är utöver det vanliga. Arbetet ska också ligga i linje med kommunens vision och värdegrund, berättar kommundirektör Eva Ulfenborg.

Sticker ut hakan

Måltidschef Anna Johansson har nominerat Knäpplans kök:

— Alla våra kök är jätteduktiga men Knäpplans kök sticker ut hakan lite extra. Här är det fantasin som sätter gränser och de har fått med sig alla pedagoger i huset i arbetet med hållbarhet och att få in mer grönt på tallriken, berättar hon. 

Skapat något fantastiskt

Motiveringen till priset lyder:

”För det fina arbete ni gemensamt gör i köket och i förskolan. Tillsammans har ni skapat intresse för hållbarhet, klimatsmart mat och ett intresse hos såväl barn som pedagoger för näringsriktig mat. Ni har lyckats skapa engagemang för hållbarhet, mat och matsvinn både hos era små kunder och stora kollegor på förskolan. Tillsammans har ni skapat något fantastiskt som utmärker sig och ligger i tiden och i enlighet med Hjo kommuns vision och värdegrund.”

— Måltiden är också en del av det pedagogiska arbetet och att jobba så integrerat som ni gör för att skapa lust och engagemang är fantastiskt. Jag är jättestolt som skolchef att få vara med och dela ut det här priset till er, säger skolchef Mari-Louise Brage.

Hållbar matglädje

— Det här känns superkul! Tack så hemskt mycket! Utan barnen och pedagogerna hade det inte gått att genomföra. Vi jobbar mycket med klimatsmart mat och hållbart framtidstänk. Men också att det ska vara nyttigt och gott så klart! Vi vill att de ska våga smaka på nya saker och det är de jätteduktiga på, säger Josefine Bergkvist, kock och Madelene Andersson, måltidsbiträde i Knäpplans kök.

Några av barnen och en av pedagogerna på avdelningen Vallmon var med vid prisutdelningen och berättade vad de tycker om maten.

— Jag tycker att spagettin och köttfärssåsen är jättegod, berättar Ludvig.

— Jag tycker att all mat är jättegod, säger Oscar.

— Hennes mannagrynsgröt är min favorit, säger Harald.

— Ni är en sann källa till inspiration och matglädje som ni sprider över hela huset på Knäpplan. Ni utmanar oss hela tiden att prova nya saker. Vi är så lyckligt lottade. Stort grattis till er, säger förskolläraren Sofie Hiller.

Välförtjänta mottagare

— Ni är väl värda detta, sträck på er! Det är välförtjänt och det är inga dåliga krav som ska uppfyllas för att ni ska få det här priset. Ni ska verkligen vara nöjda med er själva och det arbete ni gör, avslutar kommundirektör Eva Ulfenborg.

Se filmen från prisutdelningen!

Utmärkelsen årets arbetsplats delas ut till personalen i Knäpplans kök.