Hjo Stadsbibliotek renoveras tack vare bidrag från "Stärkta Bibliotek"

Man i kostym som knyter näven samt lyfter ena benet och uttrycker sig i peppande glädje

2 december 2021

Kultur och fritid

En försenad julklapp som tog mer än 30 år, närmare bestämt 37! Nu är det äntligen dags! Hjo Stadsbibliotek får nya kläder. Helt nya, annorlunda… och alldeles, alldeles underbara!

Helt ny inredning

Vad sägs om ett sprillans nytt sagotält, pepparkakshus och deckarhörna? Och inte nog med det, nytt golv, nya hyllor, ny inredning och belysning. Ja faktiskt helt ny färgsättning. Och, hur har vi råd med så fina kläder? Jo, allt tack vare beviljat bidrag från "Stärkta Bibliotek". Så, STORT TACK säger vi!

Biblioteket stängt under januari

Tyvärr får du ta en liten paus från oss i januari för att vi ska hinna klart till invigning av vårt ”nya” bibliotek i februari. Du kan inte låna eller lämna under den tiden, då biblioteket håller stängt för besökare och låntagare. Böcker och övrigt behåller du hemma och lämnar när vi öppnat igen. Lånetiden förlängs automatiskt. Har du fjärrlån hemma som behöver lämnas under denna period så hör vi av oss till dig om de krävs in.

Frågor?

Hör gärna av dig till oss med eventuella frågor, vi svarar på mail och telefon som vanligt under januari:

Mail: stadsbibliotek@hjo.se

Tel: 0503-350 10

Med det säger vi ”vi ses under hela december, och välkommen åter i februari!”

Fler uppgraderingar på gång i Kulturkvarteret

Bibliotekets nya kostym får även sällskap av en ny hatt. Vår butiksdel och kulturtorg på Kulturkvarteret görs om och ändrar skepnad under våren 2022. Så häng med på vår resa för att få se hela ”outfiten” när den är klar lagom till högsäsong 2022.