Anhöriggrupp för dig som har närstående med beroendeproblem

10 december 2021

Stöd och omsorg

Är du anhörig till någon med beroendeproblematik till alkohol, narkotika eller spel? Då har du nu möjlighet att anmäla dig till en kostnadsfri anhöriggrupp. Anhöriggruppen utgår från Craft-programmet som syftar till att hjälpa anhöriga att må bättre och ge stöd i relationen till personen med beroendeproblem.

Tid: Gruppen kommer starta måndagen den 17 januari 2022 och kommer pågå under nio veckor, måndagar mellan kl. 16.30-18.30.

Plats: Dialogen, Hjo kommun.

Om CRAFT
CRAFT står för Community Reinforcement Approach and Family Training och erbjuds till anhöriga till närstående med beroendeproblem. Huvudmålen i CRAFT är att förbättra den anhöriges välmående, förbättra relationen mellan familjemedlemmar, minska/eliminera den närståendes beroende av alkohol och droger och att engagera närstående att påbörja behandling.

Craft-programmet är ett samarbete mellan Hjo, Tibro, Karlsborg och Tidaholm med möjlighet att delta för kommuninvånare i de fyra kommunerna.

Välkommen att höra av dig!
Vill du veta mer eller anmäla dig är du välkommen att kontakta Margaretha eller Josefine som kommer att leda gruppen. Sista anmälningsdag är 7 januari 2022.

Margaretha Hardestav
Socialtjänsten Hjo kommun
Telefon: 0503-351 94
E-post: margaretha.hardestav@hjo.se

Josefine Wahlström
Socialtjänsten Hjo kommun
Telefon: 0503-352 76
E-post: josefine.wahlstrom@hjo.se