Anhöriggrupp för dig som har närstående med beroendeproblem

Händer håller fram ett rött hjärta.

13 augusti 2021

Stöd och omsorg

Är du anhörig till någon med beroendeproblematik till alkohol, narkotika eller spel? Då har du nu möjlighet att anmäla dig till en kostnadsfri anhöriggrupp som startar vecka 37.

Anhöriggruppen utgår från CRAFT-programmet som syftar till att hjälpa anhöriga att må bättre och ge stöd i relationen till personen med beroendeproblem. CRAFT-programmet är ett samarbete mellan Hjo, Tibro, Karlsborg och Tidaholm. Gruppen kommer att träffas i Hjo med möjlighet att delta för kommuninvånare i de fyra kommunerna.

Om CRAFT

CRAFT står för Community Reinforcement Approach and Family Training. Målet är att du som anhörig ska få ett förbättrat välmående, så väl känslomässigt som fysiskt och relationsmässigt. Målet är också att ge dig som deltar strategier för att förbättra kommunikationen med din närstående och stödja din närstående till att söka hjälp.

Mer information och anmälan

Vill du veta mer eller anmäla dig är du välkommen att kontakta Margaretha Hardestav som nås på margaretha.hardestav@hjo.se eller på telefon 0503-35194Sista dag för anmälan är den 6/9.