Lärare från Hjo nominerad till lärarpriset Guldäpplet 2020

Porträttbild Erica Svensson

2 september 2020

Förskola och skola

Erica Svensson, lärare på Fågelås skola, är nominerad till lärarpriset Guldäpplet 2020.

— Jag är överraskad men såklart jätteglad för att ha blivit nominerad! IT är en stor del av min undervisning och jag är imponerad över hur mycket mina elever kan och hur de hanterar digitala verktyg, säger Erica Svensson.

Erica har nominerats ”bland annat för att hon ser till att alla elever lär sig it från grunden, att de är inkluderade och känner sig trygga med att använda digitala verktyg. Hon arbetar också aktivt med kollegor och ingår i IT-gruppen lokalt”.

Totalt har drygt hundratalet lärare nominerats till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet som delas ut årligen sedan 2002. Det är lärare spridda över hela landet, från förskola till gymnasium, SFI (svenska för invandrare) och komvux. 

— Det är många nomineringar till Guldäpplet i år, till och med fler än vanligt, trots pandemins extra utmaningar för skolan under våren. Vårens utmaningar har klargjort betydelsen av de digitala möjligheterna. På några månader har lärarna och skolorna tagit stora steg framåt och utvecklat de digitala arbetssätten, både i skolan och på distans, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury, i ett pressmeddelande.

Läs intervju med Erica Svensson på Guldäpplets webbplats