Vad händer i skolan?

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

5 november 2020

Förskola och skola

Skolan är alltid aktuell och det som händer i verksamheten är ofta föremål för diskussion. Det tycker vi är bra – som vårdnadshavare, skattebetalare eller bara allmänt intresserad, vill vi att du ska veta vad som är på gång och varför vi gör det vi gör. Här kommer en kort presentation av vad som händer i Hjo kommuns skolor under november.

We have a dream – Hjo have a dream

Nu flyttar utställningen ”We have a dream” ut på skolorna i kommunen. De skärmar som under sommaren och hösten funnits runt om i Hjo kommer nu fördelas på kommunens förskolor och skolor där de blir en del i det fortsatta arbetet kring ungas framtidsdrömmar och mänskliga rättigheter. Flera av skolorna är redan igång med sitt arbete. Detta ska slutligen mynna ut i en utställning, ”Hjo have a dream”, på Kulturkvarteret under maj och juni 2021. 
Här kan du läsa mer om hur en av våra skolor arbetar med "We have a dream". 

Lärarnas arbetsmiljö

Just nu ser vi över hur lärarnas arbetsmiljö utifrån rimlig heltid ser ut. Framförallt handlar det om att se över arbetstid och arbetsorganisation. I arbetet ingår även att ta fram arbetsbeskrivningar för de olika yrkesgrupperna.

Prao på hemmaplan

På grund av det rådande läget med covid-19 kommer årets prao för årskurs 9 ske på ett annorlunda sätt. Under vecka 46 kommer eleverna istället genomföra en rad aktiviteter med fokus på självkännedom, valalternativ, yrkeskunskap och entreprenörskap. Aktiviteterna genomförs i samarbete med det lokala näringslivet och Ung företagsamhet. 

Covid-19

Förra veckan beslutades det om skärpta råd för vårt län. I dagsläget påverkas endast verksamheterna inom vuxenutbildning, svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna samt introduktionsprogrammen. Vi vill tacka er för att ni även fortsättningsvis följer myndigheternas rekommendationer. Tillsammans bromsar vi smittspridningen!

 

På grund av den ökade smittspridningen av covid-19 kommer undervisning på vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna samt svenska för invandrare att genomföras på distans från och med den 5 november. Introduktionsprogrammen kommer fortsatt att studera på plats med inslag av distansundervisning.

Nu har We have a dream utställningen flyttats ut till kommunens skolor och förskolor. Hammarnskolan är en av skolorna som arbetar aktivt med värdegrundsarbete och med We have a dream som projekt. De starka intrycken från We have a dream bearbetas och barnen får en chans att genom både text, skrift och samtal uttrycka sina egna drömmar om framtiden.