Temavecka i skolrestaurangen!

16 november 2020

HUVUDWEBB, Kommun och politik, Förskola och skola

Det har blivit en återkommande hösttradition att måltidspersonalen på Hammarnskolan ordnar en särskild temavecka för eleverna och skolpersonalen. I år var temat Trollskogen!

När skolan stänger för helgen, på fredagen innan temaveckan, så återvänder Sussie och Anna-Carin till sin arbetsplats "Restaurang Mums" för att dekorera hela matsalen enligt årets tema.
-Det är så roligt att kunna överraska både elever och skolpersonal när de kommer tillbaka till skolan på måndag morgon och hela matsalen har bytt skepnad till en trollskog! berättar Sussie medan hon försöker få på sig ett av trollmors lösöron.

Snart är det dags för skolbarnen att komma och äta en skogsinspirerad lunch. Under veckan har det bjudits på allt ifrån älg, svamp och lingon ifrån de svenska skogarna. På varje bord i matsalen står en mossdekoration och i ena hörnet har måltidspersonalen skapat en riktig skogshörna med både lägereld, troll och vilda djur. Att klä ut sig är välkommet under temaveckan, och förutom att trollmor står och serverar maten så hittar man alltifrån fågelspanare till orienterare i den fina skogen. 

 

Både elever och skolpersonal uttrycker sin uppskattning för det arbete som Sussi och Anna-Carin gör med bra mat och smakupplevelser i en trivsam miljö. 

- De får eleverna att tycka om mat och att våga pröva nytt, samtidigt som de pratar med barnen om att det är viktigt att äta grönsaker och att ta lagom mycket i taget så att inget slängs, berättar Silva som är lärare på Hammarnskolan. Arbetet med temaveckan skapar en positiv vi-känsla och hjälper till att bygga relationskompetens som barnen får med sig från klassrummet och matsalen vidare ut i livet. En investering i social och miljömässig hållbarhet för framtiden!