Kommunala verksamhetslokaler och anläggningar stänger

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

27 mars 2020

Corona, Corona Kultur, turism och fritid

Kommunstyrelsens ordförande har beslutar att från och med 19 mars 2020 och tills vidare ska samtliga kommunala verksamhetslokaler och anläggningar som är publika och inte utgör en del av kommunens kärnverksamhet ej längre vara öppna och tillgängliga för allmänheten. Samtliga arrangemang eller aktiviteter där kommunen är arrangör eller lokalansvarig ställs in tills vidare.

Med anledning av Covit-19-pandemin har Folkhälsomyndigheten uppmanat till åtgärder för att minska risken för smittspridning. Kommunen har tidigare fattat beslut som bland annat ska skydda våra äldre från att smittas. Det är mot bakgrund av att Folkhälsomyndigheten rekommenderat att ytterligare åtgärder behöver vidtas för att minska risken för smittspridning i samhället detta beslut har tagits.

Med kommunala anläggningar avses i beslutet bland annat kommunala idrottsanläggningar, fritidsgården, öppenverksamhet med mera. Även Kulturkvarteret omfattas av beslutet.

Beslutet gäller till vidare men kommer regelbundet att omprövas utifrån de rekommendationer eller beslut som meddelas från olika myndigheter.

Konstgräsplanen

Konstgräsplanen kommer att vara öppen för aktiviteter men du får komma ombytt och duscha hemma.

Fritidsgården

Fritidsgården kommer att se över möjligheterna att anordna utomhusaktiviteter

Kulturkvarteret

Turistinformation och utställningar

Turistinformation och Kulturkvarteret med dess utställningar nås på telefon 0503-352 55 måndag, tisdag, torsdag och fredag klockan 10-12 och lördag klockan 11-13.

Mer information på visithjo.se

Biblioteket

För att minska risken för smittspridning av Coronaviruset kommer biblioteket en tid framöver att ha begränsad service. Du kan hämta och lämna böcker vardagar kl. 10-12, samt kl. 17-19 på onsdagar och kl. 11-13 på lördagar i Kulturkvarterets entré.

Vill du låna?    

Kontakta biblioteket i första hand via mail: stadsbibliotek@hjo.se och i andra hand via telefon 0503-35010, så lånar vi ut böcker/medier åt dig och sätter dem på avhämtningshyllan i entrén. I meddelandet om att lånet finns att hämta får du ett nummer som du använder för att hitta dina lån i avhämtningshyllan.

Vill du lämna?

Lägg dina lån i återlämningsvagnen i entrén.

Vill du låna om?

Kontakta biblioteket i första hand via mail: stadsbibliotek@hjo.se och i andra hand via telefon 0503-35010, så hjälper vi dig.

Har du inget lånekort?

Fyll i ett formulär på hjo.se med e-legitimation eller maila oss, så hjälper vi till.

Vill du läsa tidningen?

Tidningarna finns tillgängliga för läsning i entrén kl. 10-12 vardagar, samt kl. 11-13 på lördagar. OBS! Från och med måndagen den 6 april tar vi bort tidningarna från entrén för att minska smittspridning

Övriga frågor

Kontakta biblioteket i första hand via mail: stadsbibliotek@hjo.se och i andra hand via telefon 0503-35010, så hjälper vi dig.