En hälsning från Skräpplockarna i Fågelås skola

18 maj 2020

Förskola och skola, Bygga, bo och miljö

Tänk på att inte slänga skräp i naturen, det skadar både djuren och vattnet. Återanvänd skräpet istället! Det är budskapet från barnen på Fågelås skola som varit med på Skräpplockardagarna.

Förra veckan genomförde 826 elever och pedagoger Skräpplockardagarna i Hjo kommun! Stora mängder skräp har samlats in och därmed räddats från att hamna i en djurmage eller ett vattendrag. 

Ett äppelskrutt försvinner snart om det hamnar i naturen, men vet ni att en PET-flaska tar mellan 450-1000 år att försvinna? Precis som barnen i Fågelås skriver på sin affisch, så räcker det inte med att skräpet hamnar i en sopkorg, vi behöver faktiskt bli bättre på att sortera soporna så att de kan återanvändas och bli nya saker. Först då räcker planeten till för oss alla.

Om detta och mycket lär sig barnen på förskolorna/skolorna i samband med Skräpplockardagarna. Genom att göra barnen delaktiga i den här typen av aktiviteter och lära oss mer om nedskräpningens effekter, så ser vi till att Hjo fortsätter att vara en plats där både människor och djur trivs och mår bra. 

Tack till alla skräpplockare!

Vi är med!

Förskolor som är med: Knäpplan, Skogshyddan, Björkdungen, Fågelbo, Näktergalen, Orrelyckan, Skattkammaren och Hammarns förskola. Skolor som är med: Fågelås, Hammarn och fritidshemmet Pluto.