Grattis Fågelås skola till första priset!

2 juni 2020

Förskola och skola

Trots att så många som 700 000 personer deltog i årets Skräpplockardagar så var det Fågelås skola i Hjo som tog hem första pris i Grundskoletävlingen 2020! Priset, som delas ut av Håll Sverige Rent, är en fest för skolan med live-dj och godisbord. Grattis till alla duktiga elever och pedagoger på Fågelås skola!

Vi har tidigare berättat att många av Hjo kommuns skolor och förskolor deltog i årets Skräpplockardagar. Några som verkligen ansträngde sig lite extra var Fågelås skola och Fågelbo förskola och det gjorde att de tog hem första pris i Håll Sverige Rents skoltävling. Motiveringen till vinsten lyder:

"Elever och pedagoger på Fågelås skola har verkligen genomfört Skräpplockardagarna på ett föredömligt sätt. Bland annat har man gjort planscher som delats ut till boende runt skolan, spridit budskapet i sociala medier, uppmanat föräldrar att plocka skräp och skrivit insändare till kommunen om att sätta upp papperskorgar, säger Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz." 

Vi önskar Fågelåseleverna mycket nöje på festen som kommer äga rum när det passar efter sommaren. Ni inspirerar oss alla och ni är väl värda denna fina vinst! Nästa år kör vi igen och då hoppas vi på ännu fler skräpplockare i Hjo kommun som tar chansen att lära sig mer om källsortering och hållbar utveckling!