Årets pristagare är utsedda!

6 juni 2020

HUVUDWEBB, Kommun och politik, Kultur och fritid, Bygga, bo och miljö

På Nationaldagen delar Hjo kommun ut årets miljöpris, kulturpris och idrotts- och fritidspris. 2020 års pristagare heter Jenny, Tommy och Per-Göran!

Fyra minuter in i Hjos Nationaldagsfilm 2020 så kan du tal del av prisutdelningen.

Årets Miljöpris går till Jenny Johansson, Rekoringen med följande motivering:

”Jenny har varit med från början och utvecklat REKO-ringen i Hjo. Hennes stora engagemang har lett till att medvetna konsumenter kopplas samman med lokala livsmedelsproducenter. Det ger hopp och möjlighet för små producenter att nå ut med sina varor till kunder som förstår och uppskattar värdet av närproducerad mat. Reko-ringen är ett utmärkt exempel på hur vi kan ta steget mot morgondagens mer hållbara måltider. Jenny sköter sitt uppdrag med tålamod, glädje och finess och hon är värd en eloge för sina insatser!”  

Årets idrotts- och fritidspris går till Tommy Thorsen med följande motivering:

” Tommy har vikt många frivilliga timmar åt Blikstorps AIK, både som spelare, ledare, kassör och ordförande. Han har dessutom ställt upp som målare, snickare, grönyteanläggare med mera i arbetet med Folkets Hus, Blikstorps AIK:s nya hemvist, och är den som varit drivande när det gäller tennisbanan och tennisskolan under sommarloven. Tommy Thorsén är en föreningsledare med stort F som betyder enormt mycket för Blikstorp.

Årets kulturpris går till Per Göran Ylander med följande motivering:

Med en energi som få bidrar Per-Göran Ylander till att sätta Hjo på kartan. Han är mannen bakom de två utställningar om stadens historia som visas i Kulturkvarteret, han har genomfört ett antal föreläsningar och guidade turer i Hjo och under 2019 gav han ut boken ”Allt kan hända i Hjo”. 

Efter att ha avslutat en lång anställning i kommunen har PGs engagemang fortsatt på ett ideellt plan och han brinner fortfarande starkt för Hjo och för att sprida kunskap om staden, till gagn för såväl invånare som för besökare

Grattis till alla tre pristagarna!