En julhälsning till alla Hjobor

Julprydnader

15 december 2020

Kommun och politik, Corona

År 2020, som präglats så starkt av covid-19, börjar gå mot sitt slut. Tack för att du bidragit till att bromsa smittspridningen och för att du fortfarande tar ditt ansvar. Vi önskar dig en god jul och ett gott nytt 2021!

Medborgardialog och visionsöversyn

Det här året skulle bli året då vi – kommunen tillsammans med Hjoborna – blickade framåt och såg över visionen och målen för Hjo. Tyvärr har vi fått ställa in några av våra inplanerade dialogkvällar med allmänheten och träffar med företag, föreningar och organisationer. Nu gör vi en paus och återupptar medborgardialogen i vår när det förhoppningsvis går att träffas fysiskt igen. 

Vill du redan nu göra ett medskick till det fortsatta visionsarbetet så kan du göra det digitalt i vår enkät.

Vi arbetar också för fullt med att utveckla kultur- och fritidsutbudet i Hjo och efter nyår kommer ni alla ges möjlighet att tycka till om exempelvis Guldkroksområdet och Kulturkvarteret.

Tack för att du bidragit

Vi är många som inte kommer att kunna träffa våra vänner eller anhöriga i jul så som vi skulle önska. Kanske kan vi få styrka av att veta att det är så för alla? Det har varit till stor hjälp, och kanske till och med räddat liv, att vi hittills tagit ett stort gemensamt ansvar för att hindra smittans spridning. Nu gäller det att hålla i och hålla ut ett tag till. 

Stötta våra lokala företag

Våra näringsidkare gör ett fantastiskt arbete med att anpassa sin verksamhet så att vi ska kunna känna oss trygga när vi besöker dem. Stötta våra lokala företag, handlare, restauranger och caféer så bidrar du till ett levande Hjo även under kommande år. 

Ta hand om dig

Och glöm inte bort att det fortfarande är möjligt att komma ut och uppleva saker utan att riskera hälsan. På vår hemsida har vi samlat några tips som kan hjälpa dig att hälsa 2021 välkommet!

Slutligen vill vi önska dig en fin adventstid och en riktigt GOD JUL OCH GOTT NYTT 2021! 

 

Catrin Hulmarker, Kommunstyrelsens ordförande     

Eva Ulfenborg, Kommundirektör

Vilka är Hjos viktigaste utmaningar för att utvecklas på ett hållbart sätt de kommande tio åren? Vad tycker du att vi tillsammans behöver lägga mer fokus på? Dialogen med Hjoborna är en viktig del i arbetet med att se över Hjo kommuns vision och mål, så ta chansen att dela med dig av dina tankar. Läs mer!

Trots att vi lever i en pandemi finns det massor av mysiga och hälsofrämjande saker att göra i Hjo. Här listar vi ett axplock av utbudet. Följ oss gärna på Instagram, @kommunhjo, för fler tips på hur du kan hälsa 2021 välkommet!