Du som tillhör riskgrupp och behöver hjälp med inköp

14 april 2020

Corona, Corona Vård och omsorg

Tillhör du riskgrupp och behöver hjälp med att handla? Vi hjälper dig.

För att undvika att bli smittad av Coronaviruset Covid 19 uppmanar Folkhälsomyndigheten dig som är 70 år eller äldre att begränsa dina nära kontakter genom att exempelvis undvika besök i butiker. Ta istället hjälp av anhöriga eller grannar för att handla mat, hämta ut mediciner på apoteket eller uträtta andra ärenden. 

Om du som tillhör riskgrupp inte har någon som hjälper dig med inköp av dagligvaror så är du välkommen att vända dig till kommunens frivilligsamordnare. Med hjälp av en grupp volontärer så hjälper vi kommunens äldre med inköp under pågående Corona-utbrott. Vi tillåter enbart volontärer som är helt symtomfria att hjälpa till.

Om du vill ha hjälp med inköp kontaktar du frivilligsamordnare Susanne Rydén.

Utöver hjälpen med inköp, som volontärgruppen sköter om, så kan du också få personlig hjälp från frivilligsamordnaren med kontantuttag, apoteksärenden samt uthämtning av paket. Maxbelopp för kontantuttag är 1000 kr/uttag. 

Susanne Rydén nås på 0503-352 99 eller på susanne.ryden@hjo.se

Vi vill även informera om att Ringkontakten finns (inte bara i dessa Corona-tider) – ett kostnadsfritt erbjudande från Frivilligverksamheten i Hjo kommun. Det kan vara en trygghet att en medmänniska ringer upp varje vardagförmiddag. Är man intresserad av detta, finns information i denna länk

Om du istället vill hjälpa till som volontär med inköp åt personer i riskgrupp kan du anmäla ditt intresse här.