Det kan aldrig bli för mycket Fairtrade!

9 oktober 2019

Under vecka 41-42 pågår höstens Fairtrade kampanj under temat "Det kan aldrig bli för mycket Fairtrade". Som diplomerad Fairtrade city deltar Hjo såklart i kampanjen. Håll utkik i dina lokala butiker efter Fairtrade varor.

Långa, hårda arbetsdagar och löner som inte går att leva på. Så ser verkligheten ut för många av de hundratals miljoner människor som lever i fattigdom världen över. När vi handlar choklad, bananer, kaffe, rosor mm som är Fairtrade-märkta så bidrar vi till en schysstare världshandel.
Det kan aldrig bli för många trygga familjer i världen, för bra arbetsvilllkor på plantager eller för mycket hållbarhet i världens jordbruk. Handel som baseras på dessa premisser behöver öka och för varje gång du väljer Fairtrade bidrar du till en handel på schysstare villkor. Så det finns ingen anledning att hålla igen.

7-20 oktober pågår höstkampanjen och under den tiden så kan du särskilt hålla utkik efter Fairtrade varor i dina lokala butiker här i Hjo.
Fredag den 10 oktober och onsdag den 16 oktober kommer den fina lådcykeln från Visit Hjo cirkulera i Hjo utsmyckad med Fairtrade tema. Kom och prata Fairtrade med oss så bjuder vi på en kopp Fairtrade kaffe/te och kanske till och med något gott till!