Bilkörning på Stora Torget

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.30

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.30

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

4 juli 2018

Kommun och politik, Trafik och stadsmiljö

Det är viktigt att vi som bor i Hjo påminner varandra om vilka hastigheter som är acceptabla i centrum av Hjo. Det är också viktigt att vi tänker på att området runt Torget och de centrala delarna av Hjo är en boendemiljö och en plats för möten mellan människor.

Sedan ett par år tillbaka har Hjo kommun fått synpunkter på att det på sena kväller och nattetid sker bilkörning på Stora Torget och att ljudnivåerna är höga. I nuläget är det tillåtet att köra över Torget hela dygnet och vår förhoppning är att detta ska vara möjligt även i framtiden på ett eller annat sätt.

För att Torget ska vara en trivsam boendemiljö och en plats för alla att vistas på är det viktigt att vi i första hand använder oss av Ringvägen när vi förflyttar oss med bil mellan norra och södra delen av Hjo stad. Vid de tillfällen man ändå måste ta bilen så är det enkelt att ta bilen till Stora torget för att utföra sina ärenden. Det finns gott om parkeringsplatser på gångavstånd från Stora torget.

Hänsyn är viktigt

Vi hoppas att Du som passerar Stora Torget och de centrala delarna av Hjo med bil visar hänsyn och gott omdöme genom att följa de regler som finns för hastighetsbegränsning. Vi hoppas också att alla bidrar till att vårt torg upplevs som en lugn och trivsam plats för boende, avkoppling och möten mellan människor.

Trevlig sommar!