Lediga jobb

Telefon
0503-35000

Telefontider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Besöksadress
Torggatan 2

Öppettider
Mån-Fre kl. 07.30-16.00

Hitta hit

Postadress
544 81 Hjo

Välkommen att söka jobb hos oss!

På denna sida  hittar du de tjänster som går att söka på Hjo kommun just nu.  Om det är ett timvikariat du är intresserad av, hittar du informationen du behöver under fliken Bemanningsenheten.

Om du hittar en tjänst som du är intresserad av, följer du länken längst ned i annonsen för att söka tjänsten. Alla ansökningar ska göras elektroniskt via Offentliga Jobb. Ansökningar som inkommit på annat sätt behandlas inte.

Alla som skickar in så kallade intresseanmälningar kommar att hänvisas till denna sida. Vi åtar oss inte att bevaka framtida vakanser.

Här kan du som vill arbeta som timavlönad eller ha ett semestervikariat inom vård och omsorg göra en intresseanmälan via vår E-tjänst - Intresseanmälan för timavlönade och semestervikariat inom vård och omsorg.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras enbart av Hjo kommuns rekryteringsansvariga, enligt GDPR (Dataskyddslagen).

Familjehemssekreterare

Utrednings- och behandlingsenheten i Hjo söker ny kollega!

Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med härliga kollegor, ett nära ledarskap och ett arbete där du är med och gör skillnad varje dag.

Tjänsten är placerad inom utredningsenheten. Dina kollegor har befattningar som barnhandläggare, vuxenhandläggare samt familjerättssekreterare och arbetar med myndighetsutövning enligt SoL, LVU, LVM och föräldrabalken. Behandlingsenheten arbetar stödjande och behandlande och ansvarar för öppenvård, öppna förskolan samt ungdomsmottagning tillsammans med Närhälsan och består av samordnare samt behandlare.

Utrednings- och behandlingsenheten leds av en enhetschef och är organiserad under verksamhetsområdet Arbete- och socialtjänst som även innefattar enheterna Försörjningsstöd och integration samt Arbetsmarknadsenheten.

Arbetsuppgifter

Antalet placeringar ökar och Hjo kommun har nu ett stort arbete framför sig att rekrytera egna familjehem. Därför söker vi nu en familjehemssekreterare som kan ansvara för och vidareutveckla det arbetet.

Som familjehemssekreterare rekryterar, utreder, och handleder du familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Du ansvarar också för andra arbetsuppgifter som tillhör arbetsområdet och arbetar nära de placerade barnens socialsekreterare. Arbetet kan innebära en del resor då familjehemmen finns i olika delar av landet.

Tillsammans med gruppen är du en del i att utveckla verksamheten i enlighet med gällande lagstiftning och övriga styrdokument. Då vi är en liten enhet kan det förekomma andra typer av arbetsuppgifter under vissa perioder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och som tidigare har arbetat med barn, ungdomar och familjeärenden. Tidigare erfarenhet av arbete med familjehem är meriterande. Du har goda kunskaper om gällande lagstiftning inom SoL, LVU och föräldrabalken. Det är även meriterande om du har vana av att arbeta utifrån BBIC samt har kunskaper inom Life Care.

Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och tar initiativ till att lösa problem. Du har god förmåga att hantera stressade situationer och anpassar dig väl till rådande omständigheter. Du har ett strukturerat arbetssätt där du är mån om att hålla en god kvalitet i det du gör. Att vara flexibel och klara deadlines en självklarhet för dig. Eftersom dokumentation är ett återkommande inslag behöver du kunna kommunicera väl i både tal och skrift.

För oss är det viktigt att du är en trygg och positiv lagspelare som kan skapa hållbara relationer. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast
2021-04-28
Referensnr
A1014363
Antal platser
1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av

Jennie Lindeberg
Enhetschef
0503-352 21

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare
Kommunens växel
0503-350 00

Ansök senast: 2021-04-28 Till ansökan